Hvilke Røde går til EM?

Mange United-spillere er fortsatt med i kampen om å nå EM-sluttspillet i Polen og Ukraina neste sommer. Sjekk hvilke her!

Publisert Sist oppdatert

England

Seier mot Wales på tirsdag vil sende Three Lions et langt steg mot en plass i EM-sluttspillet. Der kan England-troppen komme til å inneholde flere United-spillere enn noensinne. Wayne Rooney og Ashley Young er selvskrevne, og fortsetter ungguttene den fine trenden kan det bli tur til Øst-Europa for Chris Smalling, Tom Cleverley og Phil Jones også. Danny Welbeck ville vært med i den nåværende troppen om han hadde vært skadefri, og det samme gjelder sannsynligvis Rio Ferdinand. I tillegg har nok verken Michael Carrick eller Michael Owen gitt opp England-karrierene sine.

At alle blir blant Fabio Capellos utvalgte er nok heller tvilsomt, men et realistisk antall bør være minimum seks United-spillere som representerer England neste sommer.

Irland

Darron Gibson og det irske landslaget kjemper mot Russland og Slovakia om EM-billetten. Nøkkelkampen blir borte mot russerne på tirsdag, og med tanke på det gjenstående kampprogrammet bør mulighetene være svært gode for at Irland tar seg til Polen og Ukraina. Gibson og kompani møter også Andorra (borte) og Armenia (hjemme) før alt blir avgjort.

Serbia/Nord-Irland

Nemanja Vidic kjemper mot Jonny Evans om andreplassen i gruppe C. Italia er overlegne vinnere, men fire lag er fortsatt med i kampen om å nå play-off. Begge lagene har igjen italienerene, men ser man på det gjenstående kampprogrammet virker Vidic’ Serbia å ha de beste forutsetningene for å ende opp som nummer to.

Frankrike

Etter en turbulent periode etter fjorårets VM-sluttspill, er Patrice Evra tilbake i varmen hos Frankrike, som leder gruppe D når tre kamper gjenstår, tre poeng foran Bosnia. Franskmennene har igjen Romania (borte), Albania (hjemme) og nettopp Bosnia (hjemme), og bør klare å sikre seg gruppeseieren og en EM-billett.

Portugal

Norge, Danmark eller Portugal? Det er det store spørsmålet i den svært åpne gruppe H. Nani og Portugal har et ørlite overtak, men skal møte Anders Lindegaard og Danmark i Parken i siste runde hvor alt avgjøres. Portugiserne har i tillegg igjen Island på hjemmebane, mens danskene, som de fleste sikkert vet, også skal møte Norge hjemme førstkommende tirsdag.

Skottland

Darren Fletcher er kaptein på laget, men må virkelig få med seg laget om de skal ta igjen Tsjekkia i kampen om andreplassen. Skottene ligger fem poeng bak – riktignok med én kamp til gode – men har blant annet igjen gruppeleder Spania på bortebane. Det har imidlertid også tsjekkerne, og med tanke på at de øvrige kampene er Litauen (hjemme) og Liechtenstein (borte) er det fortsatt muligheter for at Fletcher kvalifiserer seg for sluttspillet. Kan David de Gea imponere såpass i United-drakta at han blir valgt ut som én av tre Spania-keepere også? Det får vi svaret på i løpet av sesongen.

Powered by Labrador CMS