– Jeg angret med en gang

Wayne Rooney har åpnet seg om utvisningen som trolig setter ham utenfor hele neste sommers gruppespill i EM.

Publisert Sist oppdatert

England kvalifiserte seg for EM-sluttspillet etter 2-2 mot Montenegro for noen uker siden. Wayne Rooney ble imidlertid utvist, og senere suspendert i tre kamper for hendelsen.

Engelskmennene vurderer nå å anke, men i verste fall går United-spissen glipp av alle kampene i gruppespillet neste sommer.

Nå snakker han ut.

– Skuffende

– Jeg er skuffet over utestengelsen. Jeg føler den er streng selv om jeg ikke har noen unnskyldninger. Vi har imidlertid fått tak i all den dokumentasjonen vi ønsket. Så får vi se om vi anker, sier Rooney ifølge The Guardian.

– Uansett er det min egen feil og jeg kan egentlig ikke klage. Det vil være en ren bonus hvis straffen blir kuttet med én kamp. Jeg takker også spilleren fra Montenegro som sendte en email til det engelske forbundet for å si at han også synes det var for strengt. Han trengte tross alt ikke å gjøre det, fortsetter han.

Vel vitende om at Montenegros Miodrag Dzudovic også skal ha sendt den forklaringen til det europeiske fotballforbundet.

– Det var uansett en dum greie. Jeg angret med en gang det hadde skjedd, og jeg aner egentlig ikke hvorfor det skjedde. Det var ett av de øyeblikkene man skulle ønske man var foruten. Det var ingen takling på meg først, så det var ikke hevn. Jeg skulle heller ikke ta ham. Det skjedde bare. Jeg kan ikke forklare det, men selvfølgelig, det er en forferdelig ting for meg.

Vil forstå vraking

Han har ingen problemer med å se at han kanskje ikke får spilletid på en god stund på landslaget. England møter blant annet Spania og Sverige i treningskamper før mesterskapet. Ifølge Independent er Rooney garantert en plass i EM av Capello – uansett – men han skal samtidig ha fått høre at han ikke er med i de neste kampene.

Akkurat det er jo faktisk ganske bra for United. Rooney får dermed verdifull fri.

– Jeg forstår om jeg ikke er med i troppene da. Han (Fabio Capello) må se på andre spillere. Det er faktisk så enkelt. Jeg ønsker å spille, men forstår det om jeg ikke får spille.

Det engelske fotballforbundet vurderer nå en anke, men vil trolig bare anke hvis de er hundre prosent sikker på at utestengelsen ikke vil øke fra tre til fire kamper om de gjør det.

Powered by Labrador CMS