Landslaget

Ny UEFA-regel kan gi flere United-spillere EM-billett

Landslagene kan nå ta med seg tre ekstra spillere til sommerens europamesterskap.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag skriver UEFA, det europeiske fotballforbundet, at de vil utvide størrelsen på troppene til sommerens EM. Der landslagene tidligere bare kunne ta med seg 23 spillere til mesterskapet, vil de nå kunne ta med seg 26 spillere i stedet.

Det europeiske fotballforbundet forklarer regelendringen med at de vil redusere risikoen for at et lag går tom for spillere ved eventuell coronasmitte innad i laget.

UEFA forklarer dog at selv om selve antallet tilgjengelige spillere økes til 26, vil ikke landslagene kunne still mer enn de vanlige 23 spillerne til en enkelt kamp.

Med andre ord vil det ikke være slik at de forskjellige trenerne har 15 innbyttere å velge blant.

PORTUGISISK HELT: Bruno Fernandes er nok blant dem som ville vært med til EM uansett om det bare ville vært tillatt å ta med 23 mann.

Regelendringen åpner muligens også noen dører for enkelte av United-spillerne. Flere av Ole Gunnar Solskjærs menn er nemlig i grenseland når det gjelder en plass i sine landslags EM-tropper før sommeren, og vil nok anse de tre tilleggsplassene som en ekstrasjanse til å komme seg inn i troppen.

England-trioen Mason Greenwood, Jesse Lingard og Aaron Wan-Bissaka er alle blant dem som kan nyte godt av de utvidede troppene.

Førstnevnte fikk debuten mot Island i fjor høst, men har ikke fått tillit av Gareth Southgate siden den gang. Lingard spilte seg inn i troppen før foregående landslagspause, men det spørs om ikke konkurransen hardner til når både James Maddison (Leicester) og Jack Grealish (Aston Villa) er skadefrie og klare til uttak.

TILBAKE I HVITT: I mars var en av VM-heltene fra 2018, Jesse Lingard, tilbake på det engelske landslaget. Nå kjemper han om en EM-billett.

Wan-Bissaka har derimot aldri vært på landslaget, men etter en ny solid sesong i United-trøyen, er det ikke utenkelig at unggutten er en kandidat til Southgates tropp.

Backen kan også gi den engelske landslagssjefen taktisk fleksibilitet, med gode defensive egenskaper, sammenliknet med mer offensivt anlagte Trent Alexander-Arnold (Liverpool) og Reece James (Chelsea).

En annen som kan nyte godt av regelendringen er Anthony Martial, som har vært inn og ut av det franske landslaget de siste årene. Med en skade som har preget sesonginnspurten for angriperen, kan det tenkes at et «wildcard» er forskjellen på stang inn og stang ut for Martial.

Powered by Labrador CMS