Blogg og EM-quiz

EM 2012: Utover i EM går United.no bak avisoverskriftene og under huden på fotballgale engelskmenn. Samtidig får DU sjansen til å vinne fantastiske premier i vår EM-quiz.

Publisert Sist oppdatert

United.nos journalist Bjarte Valen gir deg jevnlige skråblikk på EM sett fra De britiske øyer. Hver artikkel avsluttes med en EM-konkurranse der du kan vinne storslåtte premier, og det er naturligvis helt gratis å delta for alle medlemmer av MUSCSB.

Vi trekker ut rundevinnere som får den nye United-drakten og ytterligere to vinnere som får 2011/12-sesongen på DVD. Blant alle som deltar på quizen, trekker vi ved EMs slutt ut en hotellpakke for to til valgfri kamp på Old Trafford!

I dag: England spiller åpningskamp i EM og nervene står i høyspenn fra Dover til Carlisle.

Derfor var Hodgson FA sin mann:

Om du noensinne lurte på hvorfor Roy Hodgson fikk jobben som Fabio Capellos etterfølger til fordel for storfavoritten Harry Redknapp så har du fått svaret den siste uken. Hodgsons forklaring om at Ferdinand ble utelatt fra EM-troppen av «fotballmessige hensyn», er naturligvis vrøvl fra ende til annen. Men det er politisk korrekt vrøvl, og det er det som til slutt teller mest for de høye herrer i FA.

Eller…

Det kommer litt an på hvordan man definerer «fotballmessige hensyn». I England finnes det knapt en eneste fotballsupporter som ikke skjønner at vrakingen av Ferdinand dreier seg om den betente konflikten i kjølvannet av Terrys påståtte rasistiske uttalelser mot Rios bror, Anton. Hodgson har vurdert det slik at John Terry og Rio Ferdinand ikke kan spille på samme lag, og valgte å ta med Terry. Jeg skjønner faktisk valget hans, men jeg skjønner ikke hvorfor han ikke bare sa det som det var. Få om noen er bedre enn engelskmenn til å «pynte» på sannheten for at en forklaring skal bli mest mulig politisk korrekt. FA er livredde for at rasismesaken, som fremdeles henger over Terry som en mare, ville skapt splid i England-troppen utad. Derfor prøver Hodgson, lojal mot FA som han er, å vri fokuset bort fra den saken. Hadde Harry Redknapp vært England-manager hadde han trolig forklart en eventuell vraking av Ferdinand på følgende vis: «Jeg tok en prat både med John og Rio. Det var åpenbart at de to ikke kunne spille sammen og jeg måtte velge en av dem, valget falt på John fordi jeg mener han vil være viktigere for laget». Den forklaringen hadde både journalistene og ikke minst fansen kjøpt. Det tror jeg faktisk. I stedet sitter vi nå tilbake med mange spørsmål rundt hele prosessen. Ikke på hvorfor Ferdinand ble vraket, men på hvorfor Hodgson ikke kalte en spade for en spade da han hadde sjansen. Hodgsons tilleggsforklaring om at Rio ikke kunne tatt til takke med rollen som en stallspiller blir om mulig enda verre. Det eneste som kan redde Hodgson og England på kort sikt er at Frankrike beseires i ettermiddag. Blir det tap, kommer gribbene, i dårlig skult forkledning som journalister, frem igjen. Med uforminsket styrke.

Frankrike er favoritter:

Danmark har allerede sjokkert ved å beseire Nederland, og Russlands nedsabling av Tsjekkia har brått plassert Dick Advocaats menn blant de heteste favorittene til EM-gull. Spania slapp med skrekken mot et solid organisert italiensk mannskap, mens EM allerede ser ut til å være over for Irland. Jo, mye har skjedd på de første dagene av EM. Likevel er det i ettermiddag at mesterskapet virkelig begynner for min del, nemlig med den gamle hatkampen mellom England og Frankrike. Kampen representerer på ingen måte styrkeforholdet mellom de to landenes ligaer. Kun to av spillerne som blir å finne i den antatte startoppstillingen til Frankrike spiller i Frankrike. I England er samtlige av spillerne hjemmehørende i Premier League. De siste seks årene har to engelske spillere dratt til Frankrikes fornemste serie, mens 68 franskmenn har kommet motsatt vei for å spille i Premier League skal vi tro The Times. Det sier noe om hvor de største sportslige utfordringene ligger på klubbasis, men det sier trolig enda mer om hvilken liga som er lønnsledende.

Fravær av forventninger:

Men styrkeforholdet mellom fransk og engelsk ligafotball betyr null og niks i ettermiddag. Frankrike er favoritter, selv i de fleste engelskmenns øyne. Selv om vi United-fans kan glede oss over at Danny Welbeck og Ashley Young trolig leder England-angrepet i dag, er Frankrikes angrepsarsenal med Benzema, Ribery og Nasri ganske enkelt fryktinngytende.

Mens England sin oppladning har vært preget av den sedvanlige uroen, har tidligere United-foravarer Laurent Blanc skapt et nytt Frankrike på ruinene av fiaskoen i Sør-Afrika for bare to år siden. I det stille, i motsetning til bråket rundt Capello, har Blanc ledet Frankrike til en rekke sterke resultater of går til dagens kamp mot England med en 21 kampers lang rekke uten tap. Fortsetter den gode trenden for Frankrike i EM, vil Blanc garantert bli et hett navn for alle bookmakere som skal spå hvem som blir Alex Fergusons arvtaker på Old Trafford. For Roy Hodsgon sin del kan avgjørelsen om å vrake Rio Ferdinand komme til å hjemsøke ham. Ikke nødvendigvis fordi han faktisk vraket Ferdinand, men fordi han ikke fortalte sannheten om hvorfor. Da blir plutselig tilsynelatende små bagateller, ekstremt viktige for et samlet engelsk pressekorps. Mange England-sjefer før Hodgson har fått merke akkurat det.

EM-QUIZ 1:

Så til dagens EM-quiz. Vi åpner med en passe vanskelig en. Ikke glem at du øker vinnersjansene dine både til hovedpremien og til rundepremiene ved å delta hver gang. Lykke til! NB! Konkurransen er kun åpen for medlemmer av MUSCSB. Er du ikke medlem allerede, rekker du å melde deg inn. Deadline for konkurransen er onsdag kveld klokken 23.00. <div id=»wufoo-m7p9r1″> Fill out my <a href=»http://unitedno.wufoo.com/forms/m7p9r1″>online form</a>. </div> <script type=»text/javascript»>var m7p9r1;(function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { ‘userName’:’unitedno’, ‘formHash’:’m7p9r1′, ‘autoResize’:true, ‘height’:’564′, ‘async’:true, ‘h4′:’show’, ‘ssl’:true}; s.src = (‘https:’ == d.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘wufoo.com/scripts/embed/form.js’; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != ‘complete’) if (rs != ‘loaded’) return; try { m7p9r1 = new WufooForm();m7p9r1.initialize(options);m7p9r1.display(); } catch (e) {}}; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr); })(document, ‘script’);</script>
Powered by Labrador CMS