Utslått!

Nani scoret på sin straffe i straffekonkurransen mot Spania, uten at det hjalp Portugal til EM-finalen. Alle United-spillerne utslått av EM.

Publisert Sist oppdatert

Portugal, med Nani på laget, tapte åpningskampen i EM mot Tyskland, men sikret seg avansement fra ‘dødens gruppe’ etter å ha slått både Nederland og Danmark i de to siste gruppespillskampene. I kvartfinalen overkjørte portugiserne til tider Tsjekkia, men kun et sent mål av Cristiano Ronaldo skilte lagene i målprotokollen.

Onsdag kveld møtte Nani og co. regjerende Europa- og verdensmester og nabo Spania i semifinalen. Forrige gang de to landene møttes til dyst var høsten 2010, og den gang regelrett knuste Portugal Spania. Til slutt stod det hele 4-0 etter en fantastisk oppvisning av hjemmelaget på Estadio da Luz i Lisboa.

Dette var imidlertid kun den nest viktigste kampen mellom de to landene dette året. Den viktigste ble spilt snaue fem måneder tidligere i Sør-Afrika. Da var det snakk om åttendedelsfinale i VM, og den gang trakk Spania det lengste strået etter at David Villa scoret kampens eneste mål etter en times spill.

Straffescoring uten nytte

Det var dette tapet fra forrige VM-sluttspill portugiserne ønsket å revansjere tirsdag kveld da lagene gikk ut på Donbass Arena i Donetsk, og det skulle vise seg å bli en dramatisk og lang kamp mellomde to nabolandene.

Det haglet med gule kort og tøffe taklinger kampen gjennom, men sjansene kom i mer sparsomt antall – og til tross for at begge lagene hadde noen brukbare sjanser, var det ingen av spillerne som greide å sette ballen i nettet i løpet av 90 minutter. Heller ikke i ekstraomgangene ble det scoringer, og kampen gikk derfor til straffesparkkonkuranse.

Her bommet begge lag på sine første straffer, før Spania scoret på sine tre neste. På Portugals fjerde forsøk gikk Zenits Bruno Alves frem, og midtstopperkjempen sendte ballen i tverrliggeren. Dermed kunne Cesc Fabregas avgjøre på Spanias femte straffe, og den tidligere Arsenal-spilleren trillet ballen i mål via stolpen.

Spania er dermed klare for sin tredje strake mesterskapsfinale. Den spilles søndag klokken 20.45, og motstander i finalen blir vinneren mellom Italia og Tyskland torsdag kveld.

Nani skjøt Portugals tredje straffe. United-vingen var iskald og elegang, og satte ballen sikkert opp i vinkelen. Dessverre for Nani og Portugal holdt det ikke helt inn, og landets første trofé lar dermed fortsatt vente på seg. Alle United-spillerne som deltok i EM er nå utslått.

Powered by Labrador CMS