Assist og seier for Nani!

Portugal vant 3-2 mot Danmark i en klassiker av en fotballkamp! Tyskland slo Nederland 2-1 i samme gruppe.

Det var en skjebnekamp for Nani og Portugal onsdag kveld da de møtte Danmark i Lviv. Med tap ville Portugal vært en hårsbredd fra å ryke ut av gruppespillet, og kun en seier var egentlig godt nok mot danskene.

Nani var før offensiv før kampstart, og var sikker på at Portugal vil fremstå enda bedre enn mot Tyskland, da tilfeldigheter mer enn noe annet til slutt ble utslagsgivende for resultatet:

– Vi var bedre mot Tyskland enn i de forrige kampene (0-0 mot Makedonia og 1-3 mot Tyrkia), og håper at fremgangen fortsetter. Vi er for eksempel bedre nå enn da vi møtte tyskerne, lød hans budskap i et intervju med UEFA.com.

God Nani med assist

Og Nani fikk rett – i hvert fall slik Portugal viste seg frem i førsteomgang. Først scoret Pepe på en corner fra Joao Moutinho etter 26 minutter, før United-vingen viste seg frem. Nani mottok ballen ute på høyrekanten, løftet blikket, og sendte avgårde en nydelig ball inn i boksen til Helder Postiga. Postiga var sikkerheten selv, og dunket ballen opp i vinkelen. 2-0 til Portugal etter 36 minutter.

Da så det komfortabelt ut for Portugal, men kun fem minutter etter 2-0-scoringen headet Nicklas Bendter inn reduseringen for de danske drenge, og spenningen var igjen et faktum.

Portugal hadde flere sjanser til å avgjøre kampen mot slutten, og spesielt Cristiano Ronaldo burde scoret etter å ha blitt spilt alene med keeper Stephan Andersen av en for kvelden god Nani, men scoringsmaskinen var uvanlig upresis, og sendte ballen to meter til side for mål.

Danmark, på sin side, utnyttet portugisernes ineffektivitet, og Nicklas Bendter sendte de røde og hvite til himmels da han headet inn sitt andre for dagen ti minutter før slutt. Det så da mørkt ut for Portugal, men fire minutter før full tid dundret innnbytter Silvestre Varela inn vinnermålet for Portugal etter et innlegg fra Fabio Coentrao.

Dermed har Portugal tre poeng etter to kamper, det samme som Danmark har. Klokken 20.45 møtes Tyskland og Nederland til den andre kampen i gruppe B onsdag kveld.

Nani spilte en meget god kamp mot Danmark og blir stående i statistikken med én assist. Han kunne imidlertid fort hatt både én og to assister til, men portugiserne var for dårlige foran mål til å utnytte United-vingens gode pasninger.

Anders Lindegaard satt på danskenes benk hele kampen.

Tyskland i førersetet

Det var ikke bare de portugisiske spillerne som hadde kniven på strupen tirsdag. Nederland, som overraskende lot seg senke av Danmark på lørdag, stod med begge treskoene dypt plantet i tulipanbedet før kveldens kamper, og etter 2-1-tap mot Tyskland og Kharkiv tirsdag kveld, ser det enda mørkere ut for Bert van Marwivjks menn.

For å gå videre er Nederland nå avhengige av å slå Portugal med to mål i siste kamp, samtidig som at Danmark må tape mot Tyskland. Tyskland, på sin side, er i førersetet i gruppa, men vil med tap mot Danmark (0-1, 1-2 eller tap med mer enn to mål) ryke ut dersom Portugal samtidig slår Nederland.

Gruppe B er med andre ord fortsatt svært åpen – alle lag kan fortsatt ryke ut, og alle lagene kan fortsatt gå videre! Fest setebeltene, søndag 17. juni blir en fantastisk kveld for alle fotballelskere!