Bare nesten..

OPPDATERT Nani og Portugal må nøye seg med play-off etter at Danmark ble for sterke i parken. Resten av kampene pågår fortsatt.

Publisert Sist oppdatert

Mens England ble klare for EM allerede fredag kveld, er det i kveld de fleste kvalikkgruppene avgjøres rundt om i Europa. Og flere United-spillere kan komme til å spille hovedroller i den spennende avslutningen!

HER kan du se en fullstendig oversikt over hvilke landskamper Uniteds representanter har spilt/skal spille i denne landslagspausen.

HER er en oversikt over EM-kvalikkgruppene foran kveldens kamper.

KVELDENS KAMPER:

Avspark kl. 20.15

Danmark – Portugal 2-1

Portugal trengte ett poeng i Parken i København for å sikre seg gruppeseieren i gruppe H, og dermed kvalifisere seg direkte til sommerens EM-sluttspill. Dessverre for Nani – som spilte hele kampen for portugiserne – og hans lagkamerater kom de aldri helt på talefot med danskene i kveldens kamp.

Danmark fikk et feilaktig annulert mål helt i starten av førsteomngang, men lot ikke dette knekke dem. Istedenfor fortsatte de bare å presse Portugal gjennom store deler av kampen, og scoringer av Michael Krohn-Dehli og Nicklas Bendtner sikret seieren for danskene. En fantastisk frisparkperle av Cristiano Ronaldo fra 30 meter på overtid bidro til litt spenning helt på tampen, men nærmere kom aldri Portugal.

Danmark er dermed klare for EM, mens Portugal må ut i play-off.

Avspark kl. 20.45

Spania – Skottland (3-1)

Den gode nyheten? Darren Fletcher og hans lagkamerater trenger kun å vinne kveldens kamp for å være klar for play-off. Den dårlige? Motstanderen er Spania, og kampen spilles på bortebane.

Skottland ligger foran kveldens kamper ett poeng foran Tsjekkia i gruppe I, og må ta minst like mange poeng som tjekkerne i kveldens kamper (ved ett poeng til Tsjekkia og null til Skottland, vil Tsjekkia ta andreplassen på innbyrdes oppgjør). Tsjekkia har en litt enklere oppgave enn Skottland i kveld, ettersom de ‘kun’ møter Litauen. Det skal riktignok sies også Tsjekkia skal spille på bortebane, og at Litauen faktisk slo Tsjekkia da lagene møttes i Tsjekkia.

Darren Fletcher starter for Skottland.

Italia – Nord-Irland (2-0)

Italia er forlengst klare for EM i Polen og Ukraina, mens Nord-Irland ligger nest sist i gruppe C med ni poeng på like mange kamper. I kveldens kamp står det dermed kun prestisje og poeng på FIFA-rankingen på spill.

Unggutten Oliver Norwood er i den nordirske troppen, og har kjempet seg inn i førsteelleveren i Pescara!

Slovenia – Serbia (1-0)

Selv om kampen mellom Italia og Nord-Irland ikke har noen betydning for avansement til EM, er den andre kampen i gruppa i aller høyeste grad avgjørende, siden Serbia fortsatt kan sikre seg en play-off-plass.

Overraskelseslaget Estland ligger for øyeblikket på en andreplass i gruppe C bak Italia, med 16 poeng, men poenget bak lurer Nemanja Vidic og co. Estland har imidlertid et overtak på serberne på innbyrdes oppgjør, noe som betyr at kun tre poeng er godt nok for Serbia i Maribor i kveld.

Nemanja Vidic, som har vært ute med en skade siden serieåpningen mot WBA, starter for Serbia.

Avspark kl. 21.00

Frankrike – Bosnia (0-1)

Ren gruppefinale! Frankrike står før kveldens kamp med 20 poeng, Bosnia med 19. Dermed er premissene både enkle og klare: Frankrike trenger et uavgjortresultat på Stade de France for å sikre seg direkte avansement til EM. Med tap må Les Bleus ut i play-off.

Patrice Evra pådro seg en smell i Frankrikes kamp mot Albania på fredag, men er klar for å spille igjen i kveld, og starter på venstrebacken.

Powered by Labrador CMS