I kveld faller avgjørelsen

Over hele Europa spilles det i kveld landskamper som vil bestemme EM-skjebnen for en rekke nasjoner. Aller mest interesse er knyttet til Englands møte med gruppeleder Kroatia på Wembley.

Publisert Sist oppdatert

Med seier eller uavgjort vil engelskmennene kunne puste ut etter skrekkscenarioet som åpenbarte seg etter sjokknederlaget i Moskva for vel en måned siden. Fra og med den sure oktoberkvelden på Luzhniki og frem til i dag, er det ikke mange iblant dem som har vært i stand til å løfte tekoppen fra asjetten uten at innholdet har skvulpet over. Plutselig var EM-skjebnen overlatt til andre, og England måtte sette all sin lit inn på russisk bomtur til Israel.

Og undere over alle undere – da det gjaldt som mest i Tel Aviv for fire dager siden, var det russernes tur til å oppleve gelé i knærne og løskrutt i kammeret. Et fandenivoldsk hjemmelag sikret seg samtlige tre poeng på overtid, og England var tilbake i førersetet.

Lykkerus eller helvete?

Så spørs det da om Steve McClarens mannskap har det som skal til for å innfri forventningspresset når et allerede EM-klart kroatisk lag inntar Wembley i kveld. Uten en skadet Wayne Rooney, ditto Michael Owen og John Terry, samt suspenderte Rio Ferdinand, MÅ "De tre løvene" få med seg minst ett poeng. Hvis ikke, snapper Russland EM-billettene bort fra like under nesene deres – ja, for ingen tror vel for alvor at Andorra kan stelle i stand en overraskelse i La Vella..?

På plussiden for engelskmennene: Owen Hargreaves er tilbake i troppen etter behandling på sitt betente og brysomme kne. Også Wes Brown står til Steve McClarens rådighet, men det er mer enn tvilsomt om han får spille. Kampstart på Wembley: Kl. 21.00.

Øvrige kamper med United-spillere involvert:

Gruppe A

Portugal – Finland (Porto, kl. 20.45)

Cristiano Ronaldo spiller helt sikkert, mens Nani sannsynligvis starter på benken når Portugal tar imot gruppens store overraskelse på Estádio do Dragão. Hjemmelaget trenger ett poeng for å sikre seg en sluttspillplass, mens finsk seier vil bety et EM uten den lusitanske forhåndsfavoritten. Hvorvidt det da blir Finland eller Serbia som slår følge med allerede klare Polen, vil i så fall avhenge av om serberne tar med seg maksimumspoeng eller ei fra kveldens møte med Polen og kommende lørdags utsatte oppgjør mot Kasakstan.

Serbia – Polen (Beograd, kl. 20.45)

Nemanja Vidic & co. vil for alvor hekte seg på i kampen om EM-billetter dersom de makter å slå gruppelederne fra Polen. I så fall vil de kun være et portugisisk nederlag mot Finland og tre poeng mot Kasakstan på lørdag, fra å slå følge med Tomasz Kuszczak og hans polske kumpaner til sluttspillet.

Gruppe B

Ukraina – Frankrike (Kiev, kl. 20.30)

En betydningsløs kamp i Kiev, i den forstand at hjemmelaget er utslått, og franskmennene allerede er klare for Østerrike og Sveits til sommeren. Patrice Evra er trolig i gjestenes startoppstilling.

Gruppe F

Spania – Nord-Irland (Las Palmas, kl. 20.00)

Her har faktisk nordirene fortsatt sjansen, selv om uvanlig mye må gå deres vei om det skal bli alpeklatring til sommeren. Avansement avhenger av seier i Spania – og svensk nederlag mot Latvia i Stockholm. Jonny Evans er suspendert.

Gruppe G

Hviterussland – Nederland (Minsk, kl. 18.00)

Hollenderne er allerede kvalifisert for sluttspillet, og har derfor gitt Edwin van der Sar tillatelse til å stå over kampen i den hviterussiske hovedstaden.

United.no vil følge kampene og komme med de avgjørende resultatene.

Powered by Labrador CMS