Flere United-spillere scoret

Rooney, Welbeck (bildet) og Bebé scoret alle for sine landslag.

Flere United-spillere har i løpet av kvelden spilt kamper for sine respektive landslag. I løpet av natten vil Javier Hernandez og Antonia Valencia også være i aksjon. Under følger en kort oppsummering av kampene som er spilt i kveld.

EM-kvalikk:

Sveits – England 1-3

Wayne Rooney og Michael Carrick var begge i Englands tropp mot Bulgaria og Sveits. Det var en stund uklart om Rooney i det hele tatt skulle spille etter avsløringene rundt privatlivet hans i helgen, men Capello startet med spissen på banen. Rooney skuffet ikke og sendte England opp i ledelsen etter ti minutter. Adam Johnsen økte Englands ledelse etter 69 minutter, før Sveits reduserte ved Xherdan Shaqiri. To minutter før slutt punkterte Darren Bent kampen med sin 3-1 scoring. Michael Carrick nyter fortsatt ikke den helt store tilliten hos Fabio Capello og satt nok en gang 90 minutter på benken.

Irland – Andorra 3-1

Irland hadde mulighet til å ta sin andre seier av to mulige i gruppen sin da de tok imot lilleputtnasjon Andorra på Aviva Stadium i Dublin. Irland innfridde forventningene og vant 3-1 etter scoringer av Kevin Kilbane, Kevin Doyle og Robbie Keane. John O’Shea spilte hele kampen, mens Darron Gibson kom inn den siste halvtimen.

Skottland – Liechtenstein 2-1

Kaptein Darren Fletcher førte sitt land ut på banen i sin 50. landskamp på Hamden Park i kveld, men kvelden så ikke ut til å bli som han hadde håpet, før i det 96. minutt, da Stephen McManus stanget inn 2-1 til Skottland. Mario Frick sendte Liechtenstein i ledelsen, mens Kenny Miller dunket inn 1-1. Fletcher, som spilte hele kampen, fikk med McManus sitt mål et hyggelig jubileum.

Norge – Portugal 1-0

Norge fortatte sin gode start i EM-kvalikken og slo Portugal 1-0 på Ullevaal i kveld. Nani spilte hele kampen for Portugal og hadde et godt skuddforsøk som gikk rett på Jon Knudsen. Dessverre for Nani ble det ikke mål verken for han eller resten av laget, og Portugal har fått en tung start på kvalikken med ett poeng på to kamper. For Norge har det vært helt motsatt, og laget topper gruppen med seks poeng på de to første kampene.

Serbia – Slovenia 1-1

Nemanja Vidic spilte 90 minutter for Serbia i deres uavgjortkamp. Milvoje Novakovic sendte Slovenia i ledelsen etter 63 minutter, mens Nicola Zigic scoret sitt andre mål på to kamper da han utliknet fire minutter før slutt. Eks-red Zoran Tosic spilte første omgang i Beograd.

Treningskamper:

Iran – Sør Korea 1-0

Kaptein Ji-Sung Park og hans kamerater på det sørkoreanske landslaget gikk idag på et tap i en treningskamp mot Iran – lagets første tap siden februar 2008. Målscorer for Iran var Masoud Shojaei.

Mexico – Columbia 1-0

Javier «Chicharito» Hernandez fortsatte i natt sin landslagskarriere for Mexico i kampen mot Colombia. Hernandez spilte de første 71 minuttene uten å komme på scoringslista. Chicharitos navnebros Elias Hernandez avgjorde for Mexico rett før slutt.

Venezuela – Ecuador 1-0

Antonio Valencia og Ecuador møtte Venezuela i en treningskamp i natt. Antonia Valencia spilte 90 minutter uten at det forhindret Venezuela i å vinne kampen 1-0. Målscorer for Venezuela var Nicolas Fedor som avgjorde i det 87. minutt.

U-21

Også flere av Uniteds unggutter har i dag vært i aksjon for sine U-21-landslag.

England U21 – Litauen U21 3-0

I denne kampen startet United-trioen Chris Smalling, Tom Cleverley og Danny Welbeck, Første omgang var en målløs affere til tross for at England styrte kampen. I andre omgang skulle derimot de hvitkledde få hull på byllen. Først ut var Uniteds egen Danny Welbeck som var frempå etter 62 minutter og plasserte ballen lavt i lengste hjørne etter et gjennomløp. Deretter økte Marc Albrighton etter pasning fra nevnte Welbeck, før Welbeck var frempå igjen og fastsatte sluttresultatet til 3-0 på overtid etter nydelig forspill av Wilshere og Henderson. England kvalifiserte seg med dette resultatet til play-off til EM for U-21.

Tyrkia U21 – Irland U21 1-0

Robbie Brady og var innkalt til den irske troppen til denne kampen, men det ble ingen lykkelig dag for Uniteds unggutt. Irland tapte og Robbie Brady ble byttet ut etter 35 minutter.

Tyskland U21 – Nord-Irland 3-0

Conor Devlin startet kampen mellom stengene for det nordirske laget i den tøffe bortekampen mot Tyskland. Tyskland dominerte kampen og Devlin måtte plukke totalt tre baller ut av eget nett, etter at Lewis Holtby hadde scoret to og Patrick Hermann ett mål. Også Oliver Norwood startet kampen, men ble byttet ut etter 44 minutter.

Portugal U21 – Makedonia U21 3-1

Den mye omtalte Bebé startet sin andre kamp for det portugisiske laget mot Makedonia. Han begynte på venstrevingen, men varierte mellom høye og venstre ving gjennom kampen. Bebé var en konstant trussel mot det Makedonske forsvaret gjennom hele kampen med sin styrke og hurtighet. Han viste også til tider fine tekniske detaljer, men er fortsatt noe uferdig (noe som egentlig er unødvendig å si med tanke på at han spilte i portugisisk tredjedivisjon for kun noen uker siden). Bebé noterte seg også for 1-0-scoringen til Portugal etter at han kaet til fra spiss vinkel. Ballen snek seg under keeper og bort i det lengste hjørnet. Keeperspillet var ikke helt patent, men mål er mål. Det portugisiske laget fremsto uorganisert og svakt før pause, men spilte seg noe opp etter hvilen. Det skal bli spennende å se Bebé med mer samspilte lagkamerater som kan gi han mer støtte offensivt. Alt i alt en positiv kamp fra Bebé som kanskje vil gjøre at engelske medier demper kritikken mot mannen som allerede har blitt ‘kåret’ til et av sommerens dårligste kjøp av visse aviser som ikke fortjener noen videre omtale.

Italia U21 – Wales U21 1-0

Federico Macheda var ikke involvert i Italias seier mot Wales. Mattia Mustaccio avgjorde kampen for italienerne.