mctominay280323c

Rystet Spania: McTominay-dobbel igjen!

Publisert Sist oppdatert

Fire United-spillere var i aksjon i A-landskamper tirsdag kveld, fordelt på tre kamper.

Tidligere tirsdag kom aldri Facundo Pellistri på banen da Uruguay vant 2-1 mot Sør-Korea i Seoul. Natt til onsdag var også Lisandro Martinez ubenyttet reserve da Argentina slo Curucao 7-0.

Skottland 2-0 (1-0) Spania

Scott McTominay startet på benken i den første EM-kvalifiseringskampen hjemme mot Kypros, men endte opp med å score to mål i sluttminuttene etter å ha kommet inn som innbytter.

Da var det kanskje ikke så rart at han startet denne gangen – det kan godt ha vært planen uansett, og sannelig scoret han to mål mot Spania også.

I kampens sjuende minutt sendte McTominay Skottland i ledelsen etter at Andy Robertson slo ballen 45 grader tilbake til United-midtbanespilleren. Skuddet gikk via Diego Martínez og inn.

Skottene gikk nesten opp i en 2-0-ledelse like før pause, men Dykes klarte ikke å treffe mellom stengene.

2-0-målet kom uansett i det 51. minutt, for da doblet McTominay ledelsen. Spania klarte ikke å klarere skikkelig etter et innlegg fra venstre, og McTominay var nådeløs og satte inn sitt andre.

Skottland klarte å holde unna på imponerende vis, og det ble 2-0.

McTominay pådro seg et noe unødvendig gult kort på overtid for å hindre Kepa i å sette i gang et spansk angrep, men akkurat det bryr nok ikke mange skotter seg om akkurat nå.

Skottland har fått et solid overtak på Norge i EM-kvalifiseringsgruppa, i det som har vært regnet som den mest sannsynlige kampen om andreplassen. Skottland står nemlig med seks poeng etter to kamper, mens Norge har bare ett.

Scotland v Spain: Group A - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
MCTOMINAYS FØRSTE: McTominay står nå med fire mål på to kamper.

Komorene 0-2 (0-1) Elfenbenskysten

Det ble en tomålsseier mot Komorene for andre gang på få dager for Elfenbenskysten.

Både Eric Bailly og Amad Diallo spilte fra start for Elfenbenskysten. Bailly ser ut til å ha spilt hele oppgjøret, mens Amad ble byttet ut i det 75. minutt.

PSVs Ibrahim Sangaré og Barcelonas Franck Kessie scoret målene for ivorianerne.

Situasjonen i Elfenbenskysten kvalifiseringsgruppe til Afrikamesterskapet er egentlig ganske irrelevant – de er nemlig allerede kvalifisert som arrangør – men dette resultatet førte dem uansett opp på førsteplass i gruppa.

Libya 0-1 (0-1) Tunisia

Tunisia tok sin andre seier mot Libya i denne landslagsperioden, og det var nok til å sikre kvalifikasjon til Afrikamesterskapet.

De er nemlig nå sju poeng foran nettopp Libya, som ligger på tredjeplass i gruppa, og det gjenstår bare to kamper.

Tunisia gjorde totalt fem bytter, men Hannibal Mejbri spilte uansett hele kampen.

Haythem Jouini scoret kampens eneste mål etter rundt et kvarter av oppgjøret.

Powered by Labrador CMS