BASEL, SWITZERLAND - SEPTEMBER 08: Wayne Rooney of England reacts during the UEFA EURO 2016 Group E qualifying match between Switzerland and England at St Jakob-Park on September 8, 2014 in Basel, Switzerland. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
BASEL, SWITZERLAND - SEPTEMBER 08: Wayne Rooney of England reacts during the UEFA EURO 2016 Group E qualifying match between Switzerland and England at St Jakob-Park on September 8, 2014 in Basel, Switzerland. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Jones ut med skade i England-seier

England sikret seg tre poeng mens en svak Jones ble tvunget ut med skade, og Rooney gjorde en god figur.

Publisert Sist oppdatert

Det var duket for et tøft oppgjør for det engelske landslaget da de ankom St. Jakob-Park i Basel som små underdogs mandag kveld. Roy Hodgson, som har vært i hardt vær den seneste tiden, kunne strekke hendene i været etter tre viktige poeng og et sårt tiltrengt pust i bakken.

De to landene er regnet som de sterkeste i en gruppe som ellers består av Estland, Litauen, San Marino og Slovenia, og poeng her virket på forhånd som nøkkelen til engelsk avansement.

Lagene stilte opp slik:

Sveits: Sommer, Lichtsteiner, Von Bergen, Rodriguez, Djourou, Inler, Xhaka, Behrami, Shaqiri, Seferović, Mehmedi

England: Hart, Stones, Baines, Henderson, Cahill, Jones, Wilshere, Delph, Welbeck, Rooney, Sterling

United-duo sentral i begge ender

Kaptein Wayne Rooney og Phil Jones var med i elleveren fra start, og nettopp denne duoen kom i fokus på tampen av første omgang da Jones holdt på å gjøre opp for noen sjuskete defensive involveringer med et hodestøt på en Rooney-corner. Dessverre for våre menn reddet Sommer på imponerende vis, og sikret at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Der Jones holdt på å kløne det til og var heldig som ikke ble straffet for sine feil, virket vår nybakte landslagskaptein Rooney kvikk og delaktig i det offensive spillet. Welbeck, på sin side, kunne med fordel gjort det bedre da han skuslet bort en gyllen mulighet med en svak pasning en halvtime ut i kampen. Utover det var det en nokså frisk engelsk omgang, med bra tempo og flere avslutninger på mål enn i begge deres to foregående kamper til sammen.

Rooney i sentrum

Da kampen var en time gammel plukket Rooney opp ballen på egen halvdel, avanserte snøgt og slo ut mot Sterling som slo en perfekt vektet pasning til Welbeck som keivet engelskmennene i ledelsen. Ifølge OptaJoe skapte United-kapteinen fire sjanser, dobbelt så mange som alle andre spillere i kampen, før han tuslet mett av banen da klokken tikket inn i overtiden.

Jones ut med skade

Bedre skulle det ikke gå for Phil Jones i andre omgang, da han ble sittende igjen på bakken mens spillet fortsatte et kvarters tid før slutt. Med en hånd til låret og en mimikk som like gjerne kunne vært det internasjonale symbolet for strekkskader, haltet Jones av banen til fordel for Phil Jagielka.

Welbeck ble helten

Like før slutt satt Welbeck spikeren i kista etter en klinisk kontring orkestrert av Raheem Sterling og Rickie Lambert.  Med det strødde han salt i det åpne såret etter Jones, og det er nok mang en United-supporter som kommer til å se Arsenal fra bak sofaen i frykt for mer fanteri fra spilleren som har tilbringt mesteparten av sitt liv i den røde trøya.

MATCHVINNER: Det var grunn til å juble for den tidligere United-spilleren.
MATCHVINNER: Det var grunn til å juble for den tidligere United-spilleren.

England vinner 2-0 etter to mål som minner mye om kontringene som for et par år siden var faste innslag på Old Trafford. De andre kampene i gruppe E endte med 1-0-seier til Estland mot Slovenia, og 0-2 til Litauen i San Marino.

De Gea benket

Annensteds på kontinentet møttes Spania og Makedonia. Etter god innsats mot Frankrike hadde nok David de Gea håpet på fortsatt tillit mellom stengene, men Casillas ble foretrukket og Uniteds sisteskanse måtte ta til takke med benken. Spania vant til slutt 5-1.

Powered by Labrador CMS