– Vi kan vinne EM

Wayne Rooney mener England har spillerne som trengs for å gå helt til topps i Polen og Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Det engelske laget står med 4 poeng på de to første kampene i EM-sluttspillet, og er sikret kvartfinaleplass dersom de tar poeng mot Ukraina i siste kamp gruppespillet tirsdag kveld. Wayne Rooney tror England er gode nok til både å gå videre og til å vinne hele turneringen.

– Jeg har sagt det tidligere. Jeg tror vi er gode nok, sier Rooney ifølge ESPN. – Jeg var at ingen ønsker å bygge opp forventningene, men jeg tror virkelig at vi har spillerne til det.

– Før turneringen starter sa jeg at et land som vårt trenger å være med i kampen om å vinne de store turneringene.

– Man trenger selvsagt litt flaks også, men vi har en god mulighet. Vi har troppen til det og er bedre organisert enn vi har vært så lenge jeg har vært med.

Vi er vanskelige å slå nå. Hvis vi fortsetter å være det, og fortsetter å jobbe hardt, er det ingen grunn til at vi ikke skal kunne nå langt og kjempe om tittelen.

– Jeg har ikke vært god nok

Dersom England havner på andreplass i gruppe D, er Spania en sannsynlig motstander i kvartfinalen. De regjerende Europa- og verdensmesterne er av turneringens største favoritter, og et lag med verdensstjerner i alle posisjoner. Rooney lar seg imidlertid ikke skremme.

– Man må møte de beste lagene om man ønsker å vinne turneringen. Hvor stor boost ville det vel ikke gi oss dersom vi møter dem og slår dem? Hvor mye selvtillit ville vi fått? Vi må bare takle det, fortsetter en offensiv Rooney.

Rooney har som kjent vært suspendert i turneringens to første kamper. Mot Ukraina er han endelig tilbake, og United-spissen, som ikke har scoret mål i et mesterskap siden EM 2004, håper å kunne vise seg frem fra en bedre side enn han har gjort i de siste mesterskapene.

– Jeg trenger å følge meg litt frem i kampen de første 20 minuttene, forsikre meg om at touchen sitter og gjøre ting enkelt. Deretter, når jeg nærmer meg den siste halvdelen av kampen, kan jeg forhåpentligvis både skape og score mål.

– Jeg stiller høye krav til meg selv. Jeg har ikke vært god nok i internasjonale mesterskap.

Powered by Labrador CMS