– Jeg er klar

BILDESERIE: Wayne Rooney beroliger fansen som ble engstelig etter å ha sett ham med tapet ankel.

Publisert Sist oppdatert

Landslagskapteinen og resten av England trente i formiddag, som en del av forberedelsene til mandagens åttedelsfinale mot Island.

Se bildene av Rooney fra torsdagens England-trening nederst i saken.

– Stemningen er god

På vei til bussen etter treningen gikk Rooney i sandaler og det var lett å få øye på United-spissens tapete ankel på den venstre foten.

Rooney avdramatiserer imidlertid det hele og forsikrer at han er klar til mandag. 

– Jeg er klar. Jeg stortrives med fotballen jeg spiller i denne turneringen og gleder meg til kampen på mandag. Gutta er i godt humør og stemningen er god. Det blir en spennende kamp for oss, sa Rooney på dagens pressekonferanse.

roon
MÅ BLI MER EFFEKTIVE: Wayne Rooney sier England må ta bedre vare på sjansene de skaper.

Landslagskapteinen og England har fått mye kritikk for dårlig uttelling så langt i EM og fattige tre mål på tre kamper kostet England gruppeseieren. Rooney er enig i at ENgland må forbedre effektiviteten for å nå til topps i EM.

– Vi må være mer nådeløse med tanke på alle de sjansene vi har skapt. Vi må utnytte dem bedre. Som vi så i den siste kampen vår, om du ikke tar vare på sjansene så koster det deg seieren, sier han.

Forberedt på straffer

EMs gruppespil er nå over og herfra og inn er den en ren cupturnering. Det betyr blant annet at det kan bli straffesparkkonkurranser for å avgjøre hvilke lag som tar seg videre til kvartfinaler, semifinaler og finalen.

Rooney er klar på at England vil stille godt forberedt om kampen mot Island skulle ende med straffesparkkonkurranse. 

– Vi har trent på straffer hver eneste dag, avslører Rooney.

roo
MØTTE PRESSEN TORSDAG: Wayne Rooney forsikrer alle fans om at han er klar til kampen mot Island til tross for tape på den ene ankelen etter torsdagens trening.

England har ingen god historie når det gjelder straffesparkkonkurranser i EM og VM. England har vært involvert i syv straffesparkkonkurranser tidligere og har bare vunnet én gang. I går var det 20 år siden og det skjedde under EM på hjemmebane i 1996 da Spania var motstander.

For fire år siden røk England ut av EM etter straffer mot Italia, men Rooney har en klar melding til dem som frykter straffer i dette mesterskapet.

– Ingen i denne troppen har bommet på et straffespark i en turnering. Om det går til straffer så vi vi gjøre vårt beste, lover han. 

 

Powered by Labrador CMS