– Forventes mer av oss

Wayne Rooney håper England kan heve prestasjonsnivået fra tidligere mesterskap, og er optimistisk med tanke på avansement fra gruppespillet.

Publisert Sist oppdatert

England har ikke kommet lengre enn en kvartfinale i noe mesterskap siden EM på hjemmebane i 1996, da laget røk mot Tyskland i semifinalen. Wayne Rooney er klar over at supporterne forventer med av landet sitt, og United-spissen forsikrer om at spillerne gjør sitt ytterste for å leve opp til forventningene.

– Vi spillerne vet at det forventes at vi gjør det bedre enn vi har gjort de siste årene, sier Rooney til BBC.

– Vi må gi alt og det er viktig at supporterne våre forstår at vi gjør så godt vi kan, og at vi ikke bare møter opp. Vi forsøker å vinne, og om det noen ganger ikke holder, så er det sånn det er.

– Spillerne har lidenskapen, akkurat som supporterne har, understreker Rooney.

Rooney er selv suspendert i Englands to første gruppespillskamper etter å ha mottatt rødt kort i siste kvalikk-kamp. Til tross for Rooneys fravær og skader på flere sentrale spillere, mener Rooney at England kan gå hen og vinne gruppe D foran Frankrike, Sverige og Ukraina.

– Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal kunne vinne den. Vi har spillerne og kvaliteten, og en ny manager gir alle et løft. Så forhåpentligvis vil det øke sjansene våre, sier United-spissen, før han innrømmer at det er en vanskelig gruppe England har havnet i.

– Jeg tror det blir en tøff gruppe. Frankrike har selvsagt mye erfaring i laget og kommer til å bli et vansjelig lag å slå. Og Sverige virker det som om vi alltid spiller uavgjort mot.

– Så har man selsvagt også Ukraina, som kommer til å bli vanskelig å møte på deres hjemmebane. Så det er en gruppe det er vanskelig å avansere fra.Englands første kamp i sluttspillet er mot Frankrike. Den spilles mandag 11. juni klokken 18.00 (skandinavisk tid).

Powered by Labrador CMS