– Én stor test for oss

Wayne Rooney mener seier mot Sveits vil være viktig for at England skal kvalifisere seg til EM.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld spiller England EM-kvalifiseringskamp mot Sveits på bortebane. Wayne Rooney, som spiller sin første offisielle kamp som England-kaptein, anser mandagens møte som én av gruppens tøffeste kamper.

Den nyutnevnte landslagskapteinen tror seier over Sveits er meget viktig med tanke på å bygge opp selvtilliten til troppen, slik at de kan kvalifisere seg til gruppespillet i EM 2016.

Mandagens kamp vil bli Englands første etter et skuffende resultat under VM i sommer.

Under søndagens pressekonferanse hadde Roy Hodgson tatt med seg Rooney, og kapteinen beskrev kampen mot Sveits som én stor test for laget.

– Det er mest sannsynlig den tøfferste kampen i gruppen.

Rooney & Hodgson: Under søndagens pressekonferanse foran møtet med Sveits.
Rooney & Hodgson: Under søndagens pressekonferanse foran møtet med Sveits.

– Vi ønsker å få med oss et godt resultat, og vi har hatt tid til å forberede oss godt. Vi er veldig spente og ser frem til kampen.

– Det vil bli én stor test for oss. Ikke bare for de yngre spillerne, men for hele troppen. Seier vil gi oss den selvtilliten vi trenger for å prestere best mulig i gruppen.

Sist lagene møtes var i 2010 hvor Rooney scoret kampens første mål i en kamp som endte 3-1, men han er klar på at Sveits har forandret seg mye siden den gang.

– Fire år er veldig land tid og vi kommer til å møte et helt nytt lag. Det som hendte for fire år siden er irrelevant, selv om det var en god kamp for oss.

EM-kvalifiseringsgruppe E: England, Sveits, Slovenia, Estland, Litauen, San Marino.

Powered by Labrador CMS