Tilbake i rampelyset

Wayne Rooney-scoring sørget for at England er klare for kvartfinale etter en kontroversiell kamp mot Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

England – Ukraina 1-0

Tre United-spillere var med fra start i Three Lions’ skjebnekamp. Wayne Rooney var tilbake fra suspensjon og ble en del av Englands offensive register sammen med Danny Welbeck og Ashley Young.

England imponerte ikke voldsomt, men tok ledelsen like etter pause da nettopp Rooney dukket opp på bakre stolpe og styrte et innlegg på svært enkelt vis i mål.

Vertslandet, som måtte vinne for å ha en mulighet til å gå videre, hadde flere fete muligheter, blant annet en hvor ballen krysset mållinjen uten at mållinjedommerne fikk det med seg.

Det endte med en knepen England-seier, og siden Frankrike gikk på en smell topper dermed Roy Hodgsons mannskap gruppen. I kvartfinalen søndag venter Italia.

Sverige – Frankrike 2-0

Patrice Evra var igjen ubenyttet reserve for et Frankrike-lag som uansett ville gå videre såfremt de tapte med maksimum ett mål.

Zlatan Ibrahimovics herlige volley ga Sverige 1-0, og like før slutt la Sebastian Larsson på til 2-0. Siden England gjorde jobben mot Ukraina går allikevel franskmennene videre.

Tricolor må imidlertid ta til takke med andreplassen i gruppe – noe som betyr et møte med regjerende europa- og verdensmester Spania i kvartfinalen.

Preview

Gruppe D i EM-sluttspillet er ‘United-gruppen’ i sommerens mesterskap. Wayne Rooney, Danny Welbeck, Phil Jones og Ashley Young representerer alle England, mens Patrice Evra er i Frankrikes tropp, i en gruppe som forøvrig består av Ukraina og Sverige.

Foran avslutningsrunden tirsdag kveld ligger Frankrike og England på plass én og to i gruppen, begge med fire poeng, men Frankrike foran på målforskjell. Hakk i hæl følger imidlertid Ukraina med tre poeng på de to første kampene, mens Sverige ligger nederst – og fortapt – etter to tap i sine første kamper.

Hvem går videre når?

Dette betyr at England og Frankrike begge er sikret avansement med et uavgjortresultat mot henholdsvis Ukraina og Sverige, mens Ukraina er helt avhengige av å slå Three Lions for å holde liv i EM-drømmen. Frankrike er også sikret avansement dersom de kun taper med ett mål mot Sverige, og vil dessuten gå videre uansett resultat mot Sverige dersom England tar poeng fra Ukraina.

Også for Englands del kan et tap tirsdag kveld holde til avansement, men i så fall må Frankrike tape med større margin mot Sverige enn det England gjør mot Ukraina. Dersom Frankrike scorer to mål og allikevel taper, må de sågar tape med to mål mer enn det England taper med dersom England skal avansere med tap. Sjansene for at dette skal skje er nok relativt små, og Englands utgangspunkt er i praksis klart: ta poeng mot Ukraina, og avansementet er sikret. Ellers lukter det første fly hjem til England onsdag morgen.

Rooney tilbake – hva med Evra?

Wayne Rooney er, som allerede heftig omtalt, klar for comeback i landslagstrøye etter å ha stått over Englands to første kamper i mesterskapet med suspensjon. Så blir det spennende å se om også Danny Welbeck og Ashley Young får fornyet tillit av Roy Hodgson, og oom Patrice Evra er tilbake i Frankrikes startellever etter å ha blitt vraket for Gael Clichy mot Ukraina. Phil Jones har foreløpig ikke fått spilletid i mesterskapet, og 20-åringen må etter alle solemerker finne seg i å ta plass på benken også tirsdag.

Powered by Labrador CMS