Manchester United v Arsenal - Premier League

Da Pogba og Lingard danset i garderoben etter et tap, tok Rooney grep

Wayne Rooney bruker mye spalteplass på å hylle Paul Pogba og forteller om den gangen han måtte konfiskere franskmannens høyttaler.

Publisert Sist oppdatert

Den nåværende Derby-manageren har sin egen EM-spalte i The Times og skriver at han på Pogbas vegne synes det var trist at Frankrike røk ut mot Sveits.

– Han var mesterskapets beste spiller til de gikk ut. Noen av pasningene Paul spilte til Karim Benzema og Kylian Mbappé var utrolige. Det hjalp ham å ha N’Golo Kanté som makker på midtbanen, men den viktigste årsaken for Pauls gode prestasjoner handlet om posisjoneringen hans, skriver Rooney.

– I alle kampene til Frankrike lå han dypere enn han normalt gjør for Manchester United. Det gjorde at han kunne hente ballen på steder der han fikk tid og rom til å sende pasninger.

– Gi Paul tid og rom, og han han har ferdighetene og kreativiteten til å straffe motstanderen. Mbappé hadde et svakt EM, men han bidro til Pauls suksess. Motstanderne lå dypt fordi de var bekymret for Mbappés fart, noe som ga Paul rom å spille i.

– I United er Edinson Cavani en annerledes spiss. Han er inne i 16-meteren, men hvis Marcus Rashford kan utvikle spillet sitt og gjøre de samme løpene som Mbappé, vil vi få se Paul gjøre mer av det samme for United som han gjør for landslaget.

France v Switzerland - UEFA Euro 2020: Round of 16
GOD: Paul Pogba får ros for et godt EM av tidligere lagkamerat Wayne Rooney.

Rooney skriver at han ikke lot seg overraske over Pogbas prestasjoner, og forsvarer franskmannens oppførsel utenfor banen.

– All den dumme kritikken er det bare å ignorere. Alt om frisyrer og dansing er irrelevant. Det har ingenting å gjøre med den fotballspilleren Paul er.

Manchester United v Leicester City - Premier League
DANSELØVER: Paul Pogba og Jesse Lingard feirer scoring mot Leicester i 2016.

Samtidig erkjenner Rooney at det hendte at han som United-spiller lot seg frustrere over franskmannens ekstravaganse.

– Jeg husker en gang jeg kom inn i garderoben før trening dagen etter et frustrerende tap sammen med Michael Carrick. Der sto Paul og Jesse Lingard og danset til musikk. Jeg skrudde av musikken og fjernet høyttalerne fra garderoben. Det var sånn jeg ble oppdratt i fotballen.

– Paul og Jesse aksepterte det ettersom jeg var en av de eldre spillerne i laget, men når jeg tenker tilbake på det i dag, var det ingenting galt med det de gjorde. De gjorde ingen skade. Det var bare min «old school»-mentalitet som slo inn.

– Som Rio Ferdinand har sagt, må vår generasjon bare vende seg til at ting har endret seg og at dagens generasjon oppfører seg annerledes.

Powered by Labrador CMS