Gruppespill byr på historisk duell

18. juni braker det løs mellom Skottland og England.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld ble de siste billettene til EM 2020 (som spilles i 2021) delt ut, noe som ferdigstilte puljene for neste sommers mesterskap.

LES OGSÅ: Straffescoring for Scott da Skottland sikret EM-billetten

Allerede nå er det noen datoer som det kan være verdt å merke seg for det kommende mesterskapet: 14. juni (Spania v. Sverige), 18. juni (England v. Skottland), og 23. juni (Portugal v. Frankrike).

Pulje A:

Tyrkia

Italia

Wales(James, Levitt)

Sveits

Både Daniel James og Dylan Levitt kan få muligheten til å ta Wales med videre fra gruppespillet, etter at de forhåndskvalifiserte seg til EM i november 2019.

FORHÅNDSKVALIFISERT: Det walisiske landslaget forhåndskvalifiserte seg til mesterskapet i fjor. Til sommeren kan Daniel James være med på å ta laget videre fra gruppespillet.

Pulje B:

Danmark

Finland

Belgia

Russland

Dog ingen nåværende spillere som vil være direkte involvert i gruppen, men tidligere United-spiller, Romelu Lukaku, kan forventes å være en del av den belgiske troppen til mesterskapet.

Pulje C:

Nederland(Van de Beek)

Ukraina

Østerrike

Nord-Makedonia

Nederland klarte ikke å kvalifisere seg til EM i 2016 eller til VM i 2018, og vil derfor ende et syv-års langt mesterskaps tørke når de møter Ukraina i juni 2021. Med en sterk tropp, kan Nederland anses å være en favoritt i sin pulje. I puljen møter de, blant annet, Nord-Makedonia, som kvalifiserte seg torsdag kveld.

FAVORITTER: Van de Beek og det nederlandske landslaget anses å være favoritter i sin gruppe.

Pulje D:

England (Maguire, Henderson, Rashford)

Kroatia

Skottland (McTominay)

Tsjekkia

McTominays Skottland sikret EM-billetten  torsdag kveld, og har ikke fått en av de enkleste gruppene til neste sommers gruppespill. Det skotske laget skal møte England, som regnes å ha med seg Maguire, Henderson og Rashford, når de to lagene får gjøre Battle of Britain på nytt.

KVALIFISERT: Scott McTominay og hans Skottland kvalifiserte seg til EM etter å ha slått Serbia på straffer torsdag kveld.

Pulje E:

Spania (De Gea)

Sverige (Lindelöf)

Polen

Slovakia

Det var allerede klart at det ville bli en duell mellom David De Gea og Victor Lindelöf, i tillegg til at man var klar over at de skulle få bryne seg på Bayern Münchens Robert Lewandowski, og hans Polen. Torsdag kveld ble også Slovakia klare for puljen, og kan være en sterk motstander når mesterskapet kommer.

Pulje F:

Ungarn

Portugal (Fernandes)

Frankrike (Pogba, Martial)

Tyskland

Ungarn, som sikret sin plass i mesterskapet torsdag, har ikke fått en enkel pulje. På listen over de allerede kvalifiserte motstanderne står nemlig Bruno Fernandes’ Portugal, Paul Pogba og Anthony Martials Frankrike, samt Tyskland.

Powered by Labrador CMS