Coventry City v Derby County - Sky Bet Championship

Derfor vil Rooney ha Rashford med fra start mot Tyskland

Derby-manager Wayne Rooney ville ha startet med Marcus Rashford i Englands åttendedelsfinale mot Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Ex-red Wayne Rooney er stor fan av Jack Grealish, og har ofte snakket varmt om Aston Villa-spilleren, men i sin spalte i The Times skriver han denne gangen at det vil være mer fornuftig av Gareth Southgate å prioritere Marcus Rashford mot Tyskland.

Rashford startet på benken i alle kampene i gruppespillet, og kom inn som innbytter mot slutten av alle tre oppgjørene, men Tysklands spillestil gjør at Derby-manager Rooney gjerne vil se ham fra start i åttendedelsfinalen.

– Min tankegang handler helt om hvordan tyskerne spiller. Forskjellige motstandere krever forskjellige tilnærminger, og tirsdagens kamp er skreddersydd for Marcus Rashford – men ikke for Jack.

– Tyskland spiller med tre stoppere som står høyt, og det tyskerne prøver å gjøre er nærmest å kvele deg. De sentrer fra side til side, får ballen bredt, kommer tilbake og går helt over til den andre flanken, og får så baller inn i straffefeltet. Og når du vinner ballen, så ønsker de at du skal spille ballen til føttene på noen siden det betyr at de med sin høye linje kan presse deg høyt oppe i banen.

ROONEY: Ville valgt sin tidligere lagkamerat denne gangen.

Heller enn spillere som vil ha ballen mest mulig i føttene, noe han mener passer det Tyskland ønsker, så ønsker Rooney å se andre type angrepsspillere hos England.

– I stedet for Jack ville jeg tenkt at jeg ville ha «løpere» på hver sin side av Harry Kane. Min instruksjon ville vært å angripe rommene bak Tysklands vingbacker når de går fremover, og å gå på løp inn i kanalene på sidene av stopperne deres, spesielt med tanke på Mats Hummels problemer mot hurtighet. Rashford er ideell for jobben, og en av Raheem Sterling, Bukayo Saka eller Jadon Sancho ville fullført min angrepsrekke.

– Den første tanken når England vinner ballen bør være å spille inn i rommene [rundt stopperne], og få Rashford og Sterling/Saka/Sancho til å løpe inn i bakrom, skriver Rooney, som mener at dette er måten å få England opp i banen på heller enn å bli presset tilbake.

rashsan
RASHFORD OG SANCHO: Rooney gikk i sin endelige lagoppstilling for Raheem Sterling sammen med Kane og Rashford i angrepet, men vil ikke være misfornøyd om det er Bukayo Saka eller Jadon Sancho som spiller sammen med Kane og Rashford.

Rooney mener ellers at både Harry Maguire og Luke Shaw bør starte – og at England bør starte med tre sentrale midtbanespillere siden Tysklands angrepsspillere ofte går dypt, og at Jordan Henderson eller Jude Bellingham derfor bør inn i elleveren.

Og hva gjør Rooney tirsdag kveld hvis England skulle vinne?

– Jeg har fortsatt kontakt med Bastian Schweinsteiger, og jeg ønsker ikke å tekste ham før denne kampen – men om England vinner, så får han en melding, det er helt sikkert.

DUELL: Hvem er mest fornøyd tirsdag kveld – Bastian Schweinsteiger eller Wayne Rooney?
Powered by Labrador CMS