Derby County v Sheffield Wednesday - Sky Bet Championship

Rooney mener Rashford må starte mot Tyskland

Ikke overraskende er det voldsomt trykk inn mot tirsdagens åttedelsfinale mellom England og Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan setter Gareth Southgate opp laget i duellen mot mesterskapsgrossisten Joachim Löw? Takler de presset på Wembley? Og hvem vinner straffesparkkonkurransen alle håper på?

Det er noen av spørsmålene som stilles i engelske medier før avspark.

– Ideell for jobben

Mens det er ventet at både Harry Maguire og Luke Shaw starter kampen mot Tyskland, har Marcus Rashford fortsatt ikke startet for England i mesterskapet.

Wayne Rooney mener oppgjøret mot Tyskland er den perfekte anledning til å slippe løs den raske United-angriperen.

Rooney skriver i sin Times-spalte at han til tross for at han har mast om at Jack Grealish må få sjansen, mener at Southgate må stille et kontringssterkt lag mot Löws trebackslinje.

– Rashford er ideell for jobben. Med raske spillere vil England komme seg høyt i banen og håndtere Tysklands press, skriver Rooney, som også vil se Raheem Sterling og Harry Kane i angrepet.

– England har en sjanse, men det blir vanskelig.

England Training Session and Press Conference - UEFA Euro 2020: Group D
MØTER TYSKLAND: Harry Kane og Marcus Rashford.

Mourinhos trebacksforslag

José Mourinho var på sin side tidlig ute og meldte at England burde kopiere Tysklands trebackslinje og står naturligvis ved det.

– Portugal spilte med en forsvarsfirer mot Tyskland, og Robin Gosens og Joshua Kimmich herjet med dem, skriver Mourinho i Times.

– Starter England med en firer, må begge vingene jobbe vanvittig hardt defensivt. Da vil de ikke kunne bidra i like stor grad framover.

Mourinho skriver at han er mer trist enn skuffet over Portugal-exiten, og at han som Roma-trener nå holder et øye med Italia.

– Italia mot England i finalen er det perfekte scenario for meg. Jeg er en England-fan nå, uttaler den tidligere United-manageren.

Vinneren av England-Tyskland møter Sverige eller Ukraina i semifinalen.

Powered by Labrador CMS