Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final

Snakker ut etter de vanskelige døgnene

Publisert Sist oppdatert

Denne uken gjennomfører Jadon Sancho etter alt å dømme overgangen han har ønsket seg i over ett år. Ifølge tyske og engelske medier har kantspilleren fullført den medisinske testen i United, før offentliggjøringen ifølge rapportene skjer i løpet av inneværende uke.

Om uken ser ut til å slutte på en positiv måte, har starten på ingen måte vært lett for 21-åringen. Først bommet han på Englands fjerde straffespark i EM-finalen, noe som gjorde at «Three Lions» havnet bakpå og følgelig tapte mot Italia.

Deretter ble han, Marcus Rashford og Bukayo Saka tilsendt grove, rasistiske hatmeldinger.

– Jeg kommer ikke til å late som at jeg ikke så den rasistiske hetsen som jeg og brødrene mine Marcus og Bukayo mottok etter kampen, men dessverre er det ikke noe nytt, skriver Sancho i et lengre innlegg han har publisert på sin Twitter-konto.

– Hat vil aldri vinne

Nå mener den vordende United-spilleren at noe må bli gjort for å stoppe liknende hatsk oppførsel i fremtiden.

– Som et samfunn må vi gjøre ting bedre og holde disse personene ansvarlige, skriver Sancho, før han slår fast:

– Hat vil aldri vinne.

Defaced Mural Of Marcus Rashford Repaired By The Artist In Manchester
OGSÅ RASHFORD BLE HETSET: Marcus Rashford er en annen som ble offer for rasisme etter EM-finalen. Blant annet ble det begått hærverk mot veggmaleriet av ham i Manchester. I etterkant har lokalbefolkningen svart hetsen med støttende meldinger til Rashford.

Sancho sender sin støtte til andre som har stått i samme situasjon, før han takker for alle de positive og støttende meldingene han har fått de siste dagene.

– Til alle unge mennesker som har mottatt liknende hets, hold hodene deres høyt og fortsett å jage drømmene deres. Jeg er stolt over dette England-laget og hvordan vi har samlet nasjonen gjennom det som har vært vanskelige 18 måneder for så mange folk.

– Jeg vil sende en massiv takk for alle de positive meldingene, for kjærligheten og for støtten, som med god margin har veiet opp for det negative.

– Ville bare hjelpe laget

Sancho benytter også muligheten til å beklage for straffemissen som bidro til det engelske nederlaget på Wembley. Kantspilleren unnskylder seg til både lagkamerater, trenerapparat og alle tilhengerne, som han føler han har skuffet.

– Dette er uten tvil den verste følelsen jeg har følt gjennom hele karrieren min. Det er vanskelig å ordlegge hvordan det føles. Det er så mye bra å ta med seg fra dette mesterskapet, selv om nederlaget kommer til å smerte i lang tid.

21-åringen forteller at han før hver eneste kamp tenker gjennom hva det er han kan gjøre for å hjelpe laget sitt, enten om det er om å score mål, servere målgivende pasninger eller skape sjanser.

– Det er akkurat det jeg ønsket å gjøre med den straffen – å hjelpe laget. 

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
BOMMET: Her redder Gianluigi Donnarumma Jadon Sanchos forsøk fra elleve meter under søndagens straffesparkkonkurranse.

Sancho skriver videre at han ønsket å ta straffesparket og at dette var et øyeblikkene han drømte om som liten, å ha alt presset på seg selv.

Han påpeker at han har øvd utallige ganger og også scoret på straffe i Dortmund.

– Jeg valgte hvilket hjørne jeg skulle skyte i, men denne gangen var det ikke ment å bli mål, sier Sancho, før han avslutter:

– Jeg har ingen tvil om at vi kommer tilbake sterkere. Hold dere trygge, jeg ser dere igjen snart.

Powered by Labrador CMS