På jakt etter gruppeseieren

Forskjellen i kvalitet på ulike motstandere i åttendedelsfinalen kan være stor.

Publisert Sist oppdatert

Seier mot Slovakia mandag kveld (21.00) betyr gruppeseier for England, og dermed et godt gjennomført gruppespill av det unge engelske landslaget.

– Vi har en veldig god og spennende stall, og jeg tror tiden vil gi svar [på hvor godt dette England-laget er], jeg tror ikke vi vil bli bedømt [i ettertiden] på hva som skjer i denne turneringen, sa Wayne Rooney.

Videre uttrykte han sin mening om at dette England-laget vil bli bedre og mer modent de neste årene, før han gikk tilbake til å snakke om årets turnering igjen.

– Vi føler vi har hatt en god start, og vi håper vi kan fortsette med det og gå langt i turneringen.

– Vi har puttet oss selv i en situasjonen der gruppeseieren er i våre egne hender, og det er det vi ønsker å gjøre, vi vil prøve å vinne gruppa. Vi vet ikke hvem vi vil få [i åttendedelsfinalen], men jeg mener det er viktig at vi prøver å gjøre det, og så vil vi akseptere hvem enn vi møter i neste runde.

En eventuell gruppeseier vil bety at England møter et treerlag i åttendedelsfinalen, mens det kan bli langt tøffere om de ender på andre- eller tredjeplass. En tredjeplass (som det blir om Wales og Slovakia vinner i kveld) vil sannsynligvis gi England-avansement, men kan fort sende de ut i kamp mot Tyskland (som i flere av de mest sannsynlige scenarioene blir motstander for treerlaget fra Englands gruppe).

Rooney får visstnok hvile, i alle fall fra start, i kampen mot Slovakia.

Collage
VIKTIG/UVIKTIG: Begge er nok lystne på gruppeseieren, men Hodgson velger uansett visstnok å gjøre en del endringer til Englands lag mot Slovakia med tanke på det som skal skje videre.

United.no følger kveldens kamper tett.

Powered by Labrador CMS