Basti trengte bare to minutter!

Fikk spille tre minutter – punkterte kampen for Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Joachim «Yogi» Löw har lenge vært hemmelighetsfull rundt kapteinen Bastian Schweinsteigers form nå inn mot EM.

Det ble ingen plass i startoppstillingen for 31-åringen, men han var med på benken for Tyskland. Löw gjorde forsåvidt et genialt trekk med å holde tyskerens comeback hemmelig, han fungerte som et perfekt hemmelig våpen på overtid.

Det er gode nyheter for de tyske verdensmesterne, ettersom de fortsatt regner den rutinerte midtbanespilleren som en viktig del av mannskapet.

Han måtte imidlertid vente lenge på comebacket i tellende fotballkamper; Etter hele 89 minutter ble han byttet inn og erstattet en for anledningen meget svak Mario Götze.

Joachim Low, Bastian Schweinsteiger
POPULÆR: Både det tyske trenerapparatet og den tyske fansen er fortsatt svært glade i Bastian Schweinsteiger.

Löw tenkte nok utvilsomt på resultat  da han byttet inn midtbanegeneralen, for å ri inn 1-0-ledelsen Tyskland ble gitt av Shkordan Mustafi tidlig i første omgang.

Han fikk imidlertid enda mer enn han kunne håpe på, ettersom Schweinsteiger noterte seg for scoring og punkterte kampen med sin 2-0-scoring etter 90+2 minutter etter en glitrende tysk kontring.

Den tyske fansen reiste seg og ga stående applaus da han kom inn, og det er tydelig at han fortsatt er svært populær i hjemlandet. Selv om han ikke fikk mye spilletid, virket han svært frisk og rask i de få minuttene han var på banen.

Senest tidligere denne uken uttalte Beckenbauer at han var imponert over hvor frisk Schweini virket i den siste oppkjøringskampen, og Löw har også uttalt at han er en uvurderlig karakter i garderoben.

Slik startet Tyskland mot Ukraina:

Neuer, Höwedes, Hector, Boateng, Mustafi, Khedira, Kroos, Özil, Müller, Draxler, Götze.

Slik startet Ukraina:

Pyatov, Fedetskiy, Shevchuk, Khacheridi, Rakitskiy, Sydorchuk, Stepanenko, Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka, Zozulya.

Powered by Labrador CMS