Så søvndyssende kamp fra benken

Schweinsteiger var ubenyttet reserve da tyskerne ikke maktet å slå solide Polen.

Publisert Sist oppdatert

Den sene scoringen fra forrige kamp var ikke nok til å overbevise Joachim Löw om at han burde benytte Bastian Schweinsteiger fra start i kveldens kamp mot Polen.

Mannen som visstnok blir kalt «Mr Calm» av sine lagkamerater i United scoret sitt første mål på fem år med landslagsfotball, og må nå vente enda lengre på å få muligheten til å nette sitt andre.

Schweinsteiger fikk ikke spilletid da Tyskland spilte 0-0 mot Polen, i en kamp midtbanegeneralen nok må ha kjedet seg da han så på.

Tyskeren er faktisk EMs mest effektive spiller med tanke på spilletid/antall scorede mål, uten at det er særlig sannsynlig at den statistikken holder seg.

Tyskland har en særdeles sterk tropp, og særlig på midtbanen er Löws bredde enorm. Fremfor Basti har han valgt duoen Khedira/Kroos sentralt på midten.

Den eneste endringen tyskeren gjør fra kampen mot Ukraina er at Mats Hummels returnerer fra skade og erstatter målscorer Shkodran Mustafi i midtforsvaret.

Schweinsteiger arbeider fortsatt med kampformen etter langtidsskaden sin, og dette kan være en del av årsaken til at midtbanegeneralen ikke fikk spille i kveld.

Selv om han scoret sist, er han ikke førstemann til å dukke opp i hodet til de fleste når det trengs en scoring, og den tyske landslagssjefen valgte heller å bytte inn Andre Schürrle og Mario Gomez.

Resultatet betyr at Tyskland deler tabelltoppen i gruppe C med Polen, mens Nord-Irland inntar tredjeplassen og Ukraina inntar jumboplassen.

Lagoppstillingene:

Tyskland: 

Neuer, Hector, Howedes, Hummels, Khedira, Ozil, Draxler, Müller, Boateng, Kroos, Gotze.

Polen:

Fabiański, Pazdan, Jedrzejczyk, Maczynski, Milik, Lewandowski, Krychowiak, Grosicki, Glik, Blaszczykowski, Piszcze

 

Powered by Labrador CMS