Kaos da McNair skulle inn

Er det mulig å få gult kort for å ikke ville byttes ut? Elleville scener i Nord-Irlands historiske EM-seier.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Irland 2 – 0 Ukraina (0-0)

Nord-Irland skapte historie da de slo et antatt mye sterkere ukrainsk lag i kveld, og det var mye å ta tak i fra kveldens kamp.

Landets svake prestasjoner mot Polen sist kamp drev manager Michael O’Neill til å gjøre store endringer i Nord-Irlands mannskap.

Blant spillerne dette gikk utover var Uniteds Paddy McNair, som sammen med Nord-Irlands soleklare toppscorer i kvaliken, Kyle Lafferty, og tidligere PL-stjerne Chris Baird ble benket i kveld mot Ukraina. 

Det betalte seg, da Nord-Irland sikret sin første EM-seier i landets historie etter scoringer av Gareth McAuley og Niall McGinn.

Da McNair stod klar på sidelinja for å byttes inn etter 85 minutter, viste dommeren Corry Evans sitt nummer på tavla. Det skjønte hverken Evans, dommerne, O’Neill, McNair eller Stuart Dallas ingenting av.

Byttekaos

Det skjønte heller ingen av de andre noe av. Plutselig var det Stuart Dallas som skulle ut, men heller ikke han så ut til å være helt enig i dette.

GettyImages-540686740
HVILKET TALL SKAL JEG HOLDE OPP? Komiske scener i Frankrike da Paddy McNair skulle byttes inn. Det tok to forsøk.

Det hele endte med at ingen av dem ble byttet ut, og stakkars Paddy McNair måtte bli sittende på benken uten å få ta del i Nord-Irlands sensasjonelle 1-0-seier over Ukraina.

Stuart Dallas fikk merkelig nok gult kort for hele opplegget, uten at det er helt godt å si hvorfor. Det kunne virke som om dommeren la skylda på Dallas for at manager Michael O’Neill eller assistentdommer hadde surret med tallet.

Etter 90+3 minutter gjorde McNair seg klar nok en gang. Denne gangen lyktes dommerne, O’Neill og Evans med bytte-operasjonen, men Dallas sitt gule kort ble enda mer mystisk.

Eks-red med assist

Inn kom enda en eks-red i Corry Evans, som sammen med bror Johnny Evans, Craig Cathcart og Oliver Norwood danner en sterk United-stamme selv om ingen av dem spiller for klubben lengre.

GettyImages-540686038
FOLKEHAV: Den nordirske fansen får nok en fuktig natt i kveld, dagens resultat kan bety historisk avansement for lilleputtlandet.

Det var stor forvirring da Paddy McNair skulle inn, og Stuart Dallas fikk gult kort i bytte-kaoset. Først så det ut til at Corry Evans skulle byttes ut, så viste det seg at det var Dallas, og så endte det med intet bytte i det hele tatt.

Det var forøvrig en eks-red som assisterte Nord-Irlands første EM-scoring gjennom tidene. Oliver Norwoods glitrende dødball fant West Bromwichs Gareth McAuley på bakre stolpe, og stopperen stanget ballen knallhardt i lengste hjørne bak en sjanseløs Pyatov.

Midtveis i andre omgang måtte for øvrig spillerne banen grunnet massive haglbyger, en annen unik situasjon i en forholdsvis unik fotballkamp.

Nord-Irland møter Tyskland i den siste kampen av dette gruppespillet.

 

Powered by Labrador CMS