Rooneys råd til England-Rashford

Kapteinen mener Rashford må nyte muligheten sin på landslaget.

Publisert Sist oppdatert

England har tatt ut sin preliminære tropp til europamesterskapet i fotball, og det kanskje mest oppsiktsvekkende var Roy Hodgsons uttak av Marcus Rashford (18).

Den unge spissen har levert en strålende debutsesong på Old Trafford, og ble tatt ut fremfor spillere som Jermain Defoe og Troy Deeney.

England-kaptein Wayne Rooney forteller Manchester Evening News at Rashford rett og slett bare må nyte det.

 

– Jeg er sikker på at det kommer til å komme et tidspunkt der han trenger råd fra meg, manageren, Giggs eller andre spillere, men jeg tror det viktigste er at han går ut og spiller og nyter det.

– Unggutta har levert

mr

– De har kommet igjennom på et vanskelig tidspunkt for laget. Men selv om vi ikke har vært igjennom de beste kampene, syns jeg de har vært strålende. De har kommet inn i kamper med ekstremt mye press som vi måtte vinne, og prestert bra for oss.

– Spesielt Marcus Rashford, som har kommet inn og scoret noen veldig viktige mål for oss og holdt oss inne i kampen om topp 4. Han har vært et godt angrepspunkt for laget.

Videre i intervjuet hyller han også Anthony Martial, samtidig som han forteller om gledene ved å se på utviklingen til også Depay og Lingard, to andre spillere som bryter igjennom i United-trøya i år.

Tror på England

Rooney har også snakket med Sky Sports på Norges nasjonaldag, og til denne kanalen forteller han at han tror England kan matche hvem som helst i sommer.

– Vi har et godt lag, som kan matche hvilket som helst lag på hvilken som helst dag, og det er første gang jeg føler det sånn på lenge, sa Rooney.

Han er spesielt fornøyd med angrepsrekka og at ham selv, Sturridge og Vardy kan spille flere posisjoner fremme, selv om han selv muligens må spille midtbane.

“VI har et godt lag, som kan matche et hvilket som helst annet lag i sommer. Det er første gang jeg har følt det sånn.”

Wayne Rooney om England-troppen

– Gjennom karrieren har jeg tilpasset meg til forskjellige situasjoner og forskjellige lag, og det er null problem. I fotball trenger du spillere som kan spille i forskjellige posisjoner. Jeg har alltid følt at jeg kan det, sa Rooney.

30-åringen er aktuell som midtbanespiller også mot Bournemouth i kveld. I Louis van Gaals mannskap på søndag var Rooney satt opp i en sentral midtbaneduo med Michael Carrick.

 

Powered by Labrador CMS