Tok ikke vare på tilliten

Uvanlig svak Martial ble byttet ut til pause.

Publisert Sist oppdatert

Vertsnasjon Frankrike med Martial fra start gikk offensivt ut mot Albania onsdag kveld, samtidig som de valgte å hvile United-aktuelle Pogba og Griezmann.

Uniteds franske hurtigtog startet i en venstre kantrolle, og fikk dermed sin internasjonale mestarskapsdebut for Les Bleus.

Den sjansen tok dessverre ikke spesielt godt vare på, og det franske hurtigtoget viste få tegn på å være et hurtigtog i denne kampen.

Særlig tydelig i løpet av kampen ble en av Martials områder med forbedringspotensiale: Han foretrekker å motta ballen i beina, og tar sjelden initiativ med offensive løp.

 Når Martial heller ikke lyktes særlig godt med driblingene sine, ble det enda mer synlig.

Det resulterte i en svært tafatt førsteomgang, ettersom Albania manglet kvalitet til å selv bidra med noe særlig offensivt. Optapaolos oppsiktsvekkende statistikk oppsummerte omgangen godt:

Samtidig er han dyktig på å havne i gode posisjoner, selv om toppfarten hans sjelden nås. Flere ganger linket han opp med Payet og fikk slått inn eller forsøkt å avslutte fra venstresiden, men det ble med bare nesten for unggutten.

Stort sett hele kampen for ungguttens del ble spilt i joggetempo, og i kontrast med mer aktive Coman på motsatt side var det svært synlig hvorfor han ble byttet ut.

Ofte droppet han helt ned i det sentrale midtbaneleddet for å hente ball. Dermed ble også Frankrikes venstre side tilnærmet ikke-eksisterende, og denne ubalansen forsvant da Martial ble byttet ut og Frankrike gikk ut i hundre fra startblokkene i andreomgang.

Forhåpentligvis var dette et engangstilfelle, og Martial er med sine 20 år fortsatt ung og har mye å lære.

Frankrikes lagoppstilling:

Lloris; Sagna, Rami, Koscielny, Evra; Kante, Matuidi; Coman, Payet, Martial; Giroud.

Albania:

Berisha, Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli, Kukeli, Lila, Abrashi, Memushaj, Lenjani, Sadiku.

Powered by Labrador CMS