– Utrolig glad på hans vegne

Wayne Rooney om Rashfords debut og seieren mot Wales.

Publisert Sist oppdatert

Roy Hodgsons spissbytter ga uttelling da England snudde kampen mot Wales på overtid, i Lens, EM 2016.

Engelskmennene slet med å bryte igjennom et kompakt walisisk forsvar, og sånn sett var det greit å slenge innpå den superhurtige trioen Vardy, Sturridge og Marcus Rashford.

Wayne Rooney leverte nok en solid kamp på Englands midtbane, og den tidligere spissen forteller at han er brukbart fornøyd etter dagens seier.

– Vi gjorde det greit i førsteomgang, men vi må flytte ballen fortere. Manageren gjorde noen positive forandringer, noe som ga resultater for oss. Vi holdt bra på ballen, fortsatte å presse og fikk målet til slutt, sa en lettet England-kaptein.

INNBYTTERNES AFTEN: Sturridge og Vardy kom begge inn fra benken og snudde kampen for England med hvert sitt mål.
INNBYTTERNES AFTEN: Sturridge og Vardy kom begge inn fra benken og snudde kampen for England med hvert sitt mål.

Rooney mener seieren viste hvilken bredde England har i troppen.

– Vi vet som spillergruppe at vi ikke bare er et lag med 11 gode spillere, vi har et fullt mannskap her og dette vistebare hvor bra det mannskapet er. Det var en fantastisk følelse å vinne kampen på denne måten, og vi er nesten kvalifisert nå, men vi må fortsatt vinne på mandag.

Videre tok han seg tid til å hylle sin unge lagkamerat både på lands- og klubblag, Marcus Rashford:

– Marcus er nok kjempefornøyd. Jeg er veldig glad på hans vegne. Jeg tror det er 112 dager siden han debuterte for Manchester United, og nå spiller han på den aller største scenen, sa kapteinen.

Unge Rashford fikk et drøyt kvarter på banen for England, og selv om han ikke var involvert i noen av målene hyllet flere engelske eksperter unggutten for hans uredde og energiske innsats:

Også Roy Hodgson var fornøyd med innbytternes innsats:

– Vi tenkte lenge på de 11 som skulle starte, men jeg ville ikke begynne å knuse egg med en stor pinne. Jeg tenkte jeg kunne ha noen ess i ermet. Jeg hadde tenkt til å avvente og se hvordan vi presterte i førsteomgang, men scoringen pushet meg til å gjøre det tidligere. Vi hadde tenkt til å sette inn Vardy og Sturridge, og så Rashford eller Wilshere hvis vi trengte scoring, sa England-bossen.

 

Powered by Labrador CMS