England v Haiti: Group D - FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand 2023

Earps reddet England da europamesteren haltet seg til seier

Regjerende europamester England startet lørdag sitt forsøk på å ta verdensmestertittelen i kvinnenes fotball-VM i Australia og New Zealand.

Første hinder på veien var Haiti og de engelske stjernene måtte virkelig kjempe for de tre poengene foran 44369 tilskuere på Suncorp Stadium i Brisbane, og vant til slutt 1-0.

England, med Mary Earps og Ella Toone med fra start møtte et uttrykksfullt Haiti-lag som var direkte i sitt angrepsspill.

Selv om Mary Earps i den første omgangen ikke hadde spesielt mye å gjøre var Haiti ved flere anledninger farlig frempå og kun marginer unna å virkelig skape trøbbel.

Kampen ble også stykket opp av flere VAR-situasjoner, som også ga England straffe, som Bayern München-spiller Georgia Stanway satte i mål på andre forsøk etter at Haiti-keeperen reddet den første, men gikk for tidlig fra streken og gjorde at Stanway fikk en sjanse nummer to.

Like etter pause holdt Haiti på å sende et nytt sjokk i retning England og Mary Earps måtte i aksjon og gjorde en strålende redning.

England fortsatte å streve med sitt eget spill, og selv om de kom til flere skuddmuligheter så klarte de ikke å skape de veldig store sjansene eller å putte flere i sekken på miniputten.

I stedet holdt Haiti igjen på å score, med under ti minutter igjen på klokka da Haiti etter et nydelig angrep fikk Roseline Éloissaint alene med keeper, men igjen viste United-keeper Mary Earps sin klasse og vartet opp med en fantastisk benparade og hindret scoring.

Ella Toone hadde spilte hele kampen, men gjorde seg ikke nevneverdig bemerket.

Katie Zelem ble sittende hele kampen på benken.

MED MÅLSCOREREN: Ella Toone trøster først Georgia Stanway etter at hun bommet sitt straffeforsøk. Like etter fikk hun en ny mulighet som ble satt i mål.

England 1-0 Haiti