– Noe hemmer målteften hans

Vi har snakket med den nederlandske journalisten Elko Born om Van Persie. Han er sikker på at 31-åringen slår tilbake.

Publisert Sist oppdatert

I en tidligere sak her på United.no presenterte vi statistikk som viste at Robin van Persie har hatt en gradvis nedgang i prestasjonene i Premier League de siste fem-seks årene. Dette gjaldt blant annet antall mål, målgivende og skudd per kamp. Du finner link til saken til venstre.

Blant annet viser statistikken at Van Persies målsnitt per kamp har sunket fra 0.82 i Arsenal i 2010/11 til 0,36 i United i år.

Vi tok en prat med en av de som har fulgt Robin van Persie tettest gjennom årene, den nederlandske journalisten Elko Born, for å diskutere bakgrunnen for tallene i detalj og om fremtiden til Uniteds nummer 20. Born har blant annet jobbet for The Blizzard, FourFourTwo, Telegraph, Mirror og ESPN.

– Hvordan vil du si disse statistikkene reflekterer det du har sett av Van Persie de siste sesongene?

coUTY27E

– Selv om Van Persie nå spiller for sin favorittmanager Louis van Gaal kan det virke som han har mistet noe av gnisten vi har sett tidligere. Hva tenker du om det du har sett hittil i år?

– Er Van Gaal hans favorittmanager? Det vet vi ikke. Det vi vet er at de har en god forståelse. Men hvem sier at vi må se på manageren for å forklare Van Persies dalende formkurve? Hvis du spør meg er skader hovedårsaken til «nedgangen» hans i år.

Følg Elko Born på Twitter her!

– Da Van Persie omsider var kampklar etter VM sa Van Gaal at han var i bedre form enn noen gang. Er du enig i det?

– Van Persie er muligens fysisk i god form, men ikke psykisk. Selvtilliten ser ut til å være utrolig viktig for ham. Det er akkurat som noe hemmer målteften hans når moralen ikke er på topp.

– Vil selvtillitten komme tilbake? 

– Jeg tror det. Den har kommet tilbake mange ganger i løpet av karrieren hans.

– Hvordan har Van Persie prestert for Nederland sammenliknet med United?

– Van Persies tilknytning til det nederlandske landslaget har alltid vært sterk. Men selv om han er Nederlands toppscorer gjennom tidende, scorer han sjelden viktige mål, for eksempel i store mesterskap. Gjennom årene er det mange som har krevd at han skal erstattes av Klaas-Jan Huntelaar, og det er ikke så vanskelig å se poenget deres.

– Når du ser på sammensetningen i United med Falcao, Juan Mata, Wayne Rooney og Adnan Januzaj – er det et lag som passer Van Persie?

– Vi har sett at Van Persie er like god, om ikke bedre, enn alle disse spillerne. Dersom han finner formen igjen vil han være med en sterk utfordrer.

– Tror du vi noen gang vil se en så giftig Van Persie som i 2012/13 igjen?

– Den sesongen var kanskje den beste i karrieren hans, og det vil bli veldig vanskelig å gjøre en så god sesong igjen. Husk at United og Van Gaal trenger ett år eller to for å utløse deres fulle potensial, og da vil Van Persie være to år eldre. Det betyr likevel ikke at han ikke kan komme seg tilbake på verdensklassenivå, avslutter Born som er overbevist om at de to nederlenderne vil jobbe sammen i minst to år til i United.

Powered by Labrador CMS