Ryktesaker, uke 27

Prislapp? 650 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Her er rykter fra avisene denne uka. Vi gjengir det meste som legges ut, så får dere vurdere selv hvor seriøse de ulike ryktene kan være.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 6. juli:

21.50: James Rodriguez er på alles lepper etter å ha levert fantastiske prestasjoner i sommerens verdensmesterskap. Nå hevder Metro at Manchester United skal være villige til å legge rundt 650 millioner kroner for å få lokket 22-åringen til Nordvest-England.

Colombianeren kom til Monaco fra Porto for i underkant av 300 millioner kroner forrige sommer. Rodriguez har kontrakt til 2018, og uttalte på fredag at en overgang til fysiske Premier League ikke vil være å foretrekke på dette stadiet av karrièren.

19.40: Daily Star har fått et rykte på seg for å skrive mye tull og tøys. Nå skriver avisen at Louis van Gaal skal være interessert i å hente Victor Valdés til Old Trafford. Den tidligere Barcelona-spilleren var så godt som klar for Monaco, men bestod ikke den medisinske testen etter korsbåndskaden han pådro seg i mars. Van Gaal mener visstnok at De Gea ikke har nok konkurranse om keeperplassen, og ønsker å hente inn rutinerte Valdés for å holde United-keeperen på tåhev.

13.30: Om vi skal tro Sunday People, så ville Southampton ha Javier Hernandez pluss penger i bytte for Luke Shaw, men mexikaneren nektet selv. Avisen skriver videre at både Inter og Valencia er interesserte.

10.00: Stefan de Vrij har vært et hett navn etterhvert som Nederland har tatt seg videre i VM. I forrige uke ble han sterkt linket til United, men nå sier agenten hans at ryktene bare er tull.

– Vi har ikke snakket med United, og vi har ingen avtale med dem, skal agenten ha sagt, i følge Sunday Express.

09.30: Med fare for å gjenta oss selv for mye her, er det Patrice Evra og Arturo Vidal som nevnes mest akkurat nå. Juventus skal være veldig interesserte i å hente Evra, og håper en avtale blir klar i løpet av de neste dagene. Samtidig melder Gazzetta dello Sport at Torino-klubben verdsetter Vidal til nærmere 40 millioner pund nå.

Lørdag 5. juli:

14.00: Fredag kveld ble det meldt at Patrice Evras agent er i Rio for å forsøke å få til en overgang til Juventus. I dag melder Goal.com at partene nå er i ferd med å komme til enighet, og at prisen blir på rundt 3,5 millioner pund.

08.25: Både Metro og Manchester Evening News melder at United har kastet seg inn i kampen om Alexis Sanchez nå. Både Arsenal og Liverpool skal allerede ha lagt inn bud på chileneren.

Fredag 4. juli:

20.31: At Juventus er interessert i å hente Patrice Evra er ingen hemmelighet, og nå skal franskmannens agent være på plass i Rio de Janeiro – stedet kampen mellom Tyskland og Frankrike gikk av stabelen i kveld. Agenten hans, skal være svært interessert i å ordne en overgang til Juventus, skal vi tro Gianluci di Marzio.

15.30: Hm … Ifølge Gazetta dello Sport vil Juventus akseptere et bud på €40 millioner (£31.7 mill.) for Arturo Vidal ..?

11.00: Veldig lite nytt i morgentimene. Det går i de samme ryktene som har florert i den senere tid. Ordlyden kan være forskjellig, men innholdet er det samme som før. Og mens vi sitter og venter på bevegelse, driver klubber og agenter på med sitt sedvanlige spill.

07.40: Vi åpner dagen med å plukke litt fra Manchester Evening News, som skriver at United er «hot» på Alexis Sanchez. Louis van Gaal, en mann som ønsker fart og bredde i angrepsspillet, skal være en stor beundrer av chileneren.
Samtidig skal det legges til at The Telegraph utelukkende linker Sanchez til Arsenal og Liverpool. Førstnevnte anses som favoritt ettersom spilleren selv visstnok foretrekker en overgang til London. Avisen skriver også at Arsenal skal ha blitt enig med Barcelona om en overgangssum, og at det nå blir opp til spilleren selv.

Torsdag 3. juli:

21.10: På kveldens pressekonferanse med Tyskland i Rio de Janeiro, hevdet Toni Kroos at ingenting er avgjort med hensyn til hans fremtid. – Det vil først bli bestemt etter VM, sa han.

14.05: Ikke bare kan vi få Arsenal-kamp om Alexis Sánchez – om vi er interessert, vel å merke – for Arsenal er ifølge Daily Telegraph også interessert i Sánchez-landsmann Arturo Vidal. Prislappen kan dog skremme Wenger bort, meldes det.

08.55: Det er noe stille på ryktefronten foreløpig i dag, men vi kan jo ta med at Daily Mirror melder at QPR-styret ikke nødvendigvis er helt enige med Harry Redknapp i at Rio Ferdinand bør hentes inn. Styret ser på midtstopperen som for gammel, dette selv om Ferdinand skal ha gått med på en kraftig lønnsreduksjon.

08.50: Barcelona-spiller Alexis Sánchez har blitt linket til United, men det har også vært sterke rykter om at Liverpool prøver å få chileneren inn i en eventuell Suárez-avtale. De siste rapportene tyder på at Sánchez heller vil til Arsenal, som ifølge Daily Telegraph også har en klar plan om å hente ham. Det er altså ikke United som er favoritter til å få tilslaget.

Onsdag 2. juli:

20.32: Det er kanskje ikke så mye nytt i denne saken fra Sky Sports, som tilsynelatende er mest basert på det vi tidligere har omtalt, men ifølge såkalte Sky-kilder er i alle fall William Carvalho en av spillerne Van Gaal vurderer å kjøpe til Uniteds midtbane.

17.31: Nå er riktignok ikke Tribal Football en kilde som det er verdt å stole på for ofte, men kanskje har de rett når de melder at Ajax-unggutten Timothy Fosu Mensah kan være på vei til United? Det blir nemlig også meldt fra annet hold, og en kan blant annet lese litt om det på Manchester United-forumet Redcafe. Mensah er en 16 år gammel midtstopper.

17.23: Ifølge Daily Mail er United blant klubbene som følger med på den polske målvakten Tomasz Kucz, en 14-åring som spiller for Polonia Warszawa. Var det ikke noe kjent med dette polske keepernavnet…? Saken kan du uansett lese i sin helhet her.

13.05: Spanske Marca hevder at United, City, Chelsea og Arsenal alle er interessert i Angel di Maria.

12.15: Ifølge italienske TMW har United lagt inn et formelt bud pålydende «litt over €40 millioner» (ca. £32 mill.) på Fiorentinas colombianske høyreving/vingback, Juan Cuadrado. Sport Witness har sjekket opplysningene som først dukket opp i Gazetta dello Sport, og funnet dem nokså troverdige. Les mer her.

10.30: Manchester Evening News skriver at Louis van Gaal kommer trolig til å utfordre City-kollega Manuel Pellegrini på Porto-stopperen Eliaquim Mangala. Den 23 år gamle franskmannen, som også er ønsket av Chelsea, skal selv være interessert i en overgang til Premier League. Les saken her.

09.30: Sporting Lisboa skal være godt tilfreds med samtalene rundt William Carvalho. Sport Witness siterer klubbens sportsdirektør, Augusto Ignacio, som uttaler dette til A Bola:
– Klausulen (i kontrakten hans) sikrer en god avtale for Sporting. Jeg er veldig fornøyd med forhandingene (angivelig med United). Det er ingen enkel jobb å forhandle om spillere, det krever listighet; men Sporting har en president som vet hvordan. Han kan forhandle med hvem som helst, sier Ignacio.

07.55: Før sesongslutt skrev Patrice Evra som kjent under på en ny ettårskontrakt, men kan han likevel være på vei bort? Gianluca Di Marzio mener det. Han mener sågar at den 33 år gamle franskmannen har kommet til enighet med Juventus om en avtale, og at han tar flyttelasset med seg til Torino dersom Louis van Gaal ikke har noe imot det.

07.50: Metro hevder at United kommer til å by på Borussia Dortmund-stopperen Mats Hummels denne uken. Summen som skal friste tyskerne lyder etter sigende på £20 millioner, mens beskjeden til dem lyder: «Take it, or leave it». Les mer her.

Tirsdag 1. juli:

22.58: Liten Kroos-oppdatering:

17.47: Mark Ogden i Daily Telegraph har ofte vist seg som en av de mest pålitelige journalistene når det gjelder hva som foregår i Manchester United, og nå har han skrevet en slags overgangsoppsummering. Det mest interessante der er kanskje at han skriver at det forventes at United kommer til å by på Arturo Vidal, noe som stemmer bra med rapportene som i det siste har kommet fra Italia.

United ønsker minst én forsvarsspiller og ytterligere én energisk og kreativ midtbanespiller, ifølge Ogden, som skriver at United er fast bestemte på å vise muskler på overgangsmarkedet denne sommeren. Spillere som Nigel de JongDaley BlindStefan de VrijEdinson Cavani og William Carvalho blir alle videre nevnt som spillere som kan være på ønskelista.

Han skriver også at Juventus og Inter har Nani i sikte, og at sistnevnte også er interesserte i Javier Hernández. Tom Cleverley, Anderson og Ashley Young har alle en usikker fremtid i klubben også.

Saken kan leses i sin helhet her. Kanskje er det verdt å nevne at Telegraph lager slike overgangssaker for alle klubber nå, og at saker som denne kanskje ikke er like mye å stole på som «vanlige» Ogden-saker…?

13.20: Portugisiske medier melder at United er i ferd med å legge inn et offisielt bud på Sporting Lisboas portugisiske landslagsspiller William Carvalho. RedRants viser til O Jogo  og Record, som begge hevder at et bud vil foreligge innen et par dager. Det antas at Sporting vil forlange €30 millioner (£23.9 mill.) for 22-åringen, altså langt mindre enn de £37 millionene som tidligere har blitt rapportert i britisk presse. Les mer her.

11.35: Daily Mail melder at Thomas Vermaelen etter alt å dømme blir United-spiller så snart fotball-VM er over. Det skal i prinsippet være enighet om en lønnspakke, og spilleren selv regner med at det hele går i orden. Avisen viser ellers til kilder nær den belgiske leiren i Brasil, hvor det antydes at den 28 år gamle forsvareren har blitt rådet til å ikke uttale seg offentlig om overgangen. Her kan du lese mer.

10.50: Er Shinji Kagawa på vei bort? Nå som Ander Herrera har ankommet Old Trafford, er japaneren for alvor begynt å frykte for sin fremtid i klubben. Ifølge Club Call har han derfor bedt om et møte med ledelsen for å få avklart situasjonen. Av hensyn til sin karriere skal han være beredt til å dra videre. Les mer.

08.30: I fjor sommer fikk United angivelig avslått et bud pålydende €40 millioner for Real Madrids tyske midtbanespiller Sami Khedira. Nå, et år senere, har situasjonen endret seg radikalt. Nå skal madrilenerne være villige til å selge 27-åringen for halvparten.
Det er spanske Sport som hevder dette, ifølge Soccerisma. Les saken her.

08.15: En av dem som har vært nevnt oftest i forbindelse med United denne sommeren, Atlético Madrid-stopperen Miranda, kan isteden være på vei til Chelsea. Den katalanske avisen AS skriver at den 29 år gamle brasilianeren selv foretrekker London fremfor Manchester. Les mer her.

Mandag 30. juni:

20.45: Lite nytt, men ESPN skriver at Juventus har fortalt at United må ut med minst £45 millioner for å sikre seg Arturo Vidal. Spilleren selv skal være åpen for ideen, men dette er mye det samme som har stått i italiensk media de siste dagene. Sport Witness har også skrevet litt om saken her.

ESPN skriver ellers at det er en viss interesse for Nigel de Jong og Bastian Schweinsteiger også, og at det er sannsynlig at Thomas Vermaelen kommer inn på stopperplass i løpet av de neste ukene, selv om en ikke er enige om noen overgangssum ennå, og til tross for at den fysiske tilstanden til spilleren er et åpent spørsmål på grunn av alle skadene. United er også ventet å forsøke seg på Mats Hummels.

Javier Hernández vil ifølge ESPNs kilder få lov til å forlate klubben. Les hele saken her.

16.20: Det blir i mange aviser nevnt i dag at VM-profilen James Rodríguez kunne endt i United for bare £5 millioner i 2010. Den gang spilte han i argentinske Banfield, og det kan vel sies at å bruke £5 millioner ville vært en sjanse å ta på den tiden. Uansett: Rupert Fryer, ekspert på søramerikansk fotball, melder at saken uansett er helt irrelevant.

Da er i så fall Marca-saken fra i dag tidlig (scroll noen centimeter lenger ned) mer interessant.

08.55: Portugisisk media melder mandag morgen at United er i samtaler med Sporting Lisboa, og at forhandlingene om en overgang for William Carvalho er i gang for alvor.

08.30: VMs toppscorer sålangt, James Rodríguez, spiller til daglig i Monaco. Selv om det er gode penger i å spille der, tror mange at det er på tide med en større arena i løpet av sommeren. Real Madrid skal være favoritt til å hente han, men i dag melder spanske Marca, at både PSG og United allerede har jobbet for å få til en overgang i flere måneder.

Powered by Labrador CMS