Oppskriftsmessig for Bailly & co

Stopperen spilte hele kampen da Elfenbenskysten banket naboene fra Mali.

Publisert Sist oppdatert

Eric Bailly spilte som ventet fra start da Afrikas kvalifisering til VM åpnet for Elfenbenskystens del.

På motsatt banehalvdel sto nabolandet Mali, som vanligvis skal være greie for de regjerende Afrika-mesterne å slå.

Det åpnet imidlertid noe klønet for Bailly, som var delaktig i at Mali sjokkåpnet i Elfenbenskysten. Sambou Yatabare kunne sende ballen enkelt i mål etter en mislykket Bailly-inngripen.

Utover i førsteomgangen spilte imidlertid både Bailly og hjemlandet seg opp, og etter scoringer av Jonathan Kodija og Gervinho, samt et selvmål av Malis Salif Koulibaly sikret de seg en enkel trepoenger på Stade Félix Houphouët-Boigny mer eller mindre allerede før andreomgangen var i gang. 

Touré-skryt

t52
SPÅS STOR FREMTID: Eric Bailly kan bli en topp, topp spiller for Manchester United i fremtiden, mener Kolo Touré.

Kolo Touré har tilbragt mesteparten av sin lange fotballkarriere hos Uniteds erkerivaler. Etter et suksessfullt opphold i Arsenal dro han videre til Citys pengesterke prosjekt, før han tilbragte noen sesonger i Liverpool.

Nå er han i Celtic, men han vet alt om hvordan det er å være midstopper i Premier League, og han kjenner også Bailly godt etter at de to bidro til å sikre Elfenbenskysten seier i det Afrikanske mesterskapet i 2015.

Selv om han har gitt seg med landslagsfotball, følger han fortsatt nøye med på hjemlandets kamper, og kan fortelle at hele landet er stolte over hvor raskt Bailly har tatt nivået i den britiske eliteserien.

– Eric har startet på briljant vis, og hele landet vårt er veldig veldig glade og stolte over ham, sier han til United Review.

Håper han fortsetter

Elfenbenskysten som nasjon håper på å kunne nå nye høyder med Eric Bailly som leder for backrekka.

Aston Villa v Liverpool - Premier League
RIVAL: Kolo Touré har i likhet med broren tilbragt mesteparten av karrieren sin hos Uniteds erkerivaler.

– Han spiller i vanskelige kamper mot gode spisser. Han har vært fantastisk hver gang, og det viser hvilke kvaliteter han har. Vi håper bare han fortsetter, sier Touré.

Videre peker han på hvilke egenskaper som gjør at nettopp Bailly utpeker seg som en av både Uniteds og Elfenbenskystens potensielle storspillere i årene som kommer.

– Han er veldig rolig, en rolig gutt som vet hva han er her for. Han vil spille fotball, og nyter tiden i Manchester med familien sin. Han er høy, teknisk dyktig, har bra overblikk og en fin ro i spillet sitt. Den roen er den sterkeste egenskapen han har. Han kan bli en stor, stor spiller for United, sier Touré.

Elfenbenskysten møter Mali til VM-kvalifiseringskamp i kveld klokken 20.00, og vi oppdaterer dere om hvordan det gikk.

 

Powered by Labrador CMS