Sliter etter El Clásico

Real Madrid møter Barcelona to ganger uken før returoppgjøret på Old Trafford. Statistikken gir spanjolene grunn til bekymring.

Publisert Sist oppdatert

Uken før returoppgjøret i Champions League, møtes Real Madrid og Barcelona til dyst to ganger – tirsdag og lørdag.

Det første oppgjøret er returkampen i Copa del Rey, mens lørdagskampen er den andre av to seriekamper mellom lagene.

Manchester United spiller på sin side kun én gang denne uken – hjemme mot Norwich på lørdag.

Hvordan vil dette påvirke lagene i Champions League-oppgjøret neste tirsdag?

Sliter etter El Clásico

Real Madrid har møtt Barcelona fire ganger denne sesongen.

Dette har endt med én seier, to uavgjort og ett tap. Det som er mer interessant for Fergusons menn, er hvordan Real Madrid har respondert i de påfølgende kampene etter møtene mellom de spanske gigantene.

El Clásico-oppgjør

Påfølgende kamp

Påfølgende bortekamp

Påfølgende CL-kamp

FCB-RM 3-2 (23.aug)

Getafe-RM 2-1 (26.aug)

Getafe-RM 2-1 (26.aug)

RM-Man City 3-2 (18.sep)

RM-FCB 2-1 (29. aug)

RM-Granada 3-0 (02.sep)

Sevilla-RM 1-0 (15.sep)

RM-Man City 3-2 (18.sep)

FCB-RM 2-2 (07.okt)

RM-Celta Vigo 2-0 (20.okt)

Dortmund-RM 2-1 (24.okt)

Dortmund-RM 2-1 (24.okt)

RM-FCB 1-1 (30.jan)

Granada-RM 1-0 (02.feb)

Granada-RM 1-0 (02.feb)

RM-United 1-1 (13.feb)

Det er mye som er interessant med denne statistikken.

I den første kampen etter å ha møtt Barcelona, står Real Madrid med 2-0-2 på fire kamper. Begge seirene har kommet på hjemmebane, mens begge tapene har kommet på bortebane.

Faktisk har Real Madrid har tapt samtlige av de påfølgende bortekampene etter El Clásico denne sesongen: Getafe, Sevilla, Dortmund og Granada har alle sendt de regjerende spanske seriemesterne hjem uten poeng.

Man ser også at de kongehvite har slitt med å score i kampen etter El Clásico: Kun to mål har det blitt på de fire bortekampene.

Ser man på hvordan det har gått i den førstkommende Champions League-kampen etter å ha møtt Barcelona, står Real Madrid med 1-1-1 på de tre kampene de har hatt etter El Clásico. Dette er dog noe søkt, all den tid Champions League-kampene har kommet henholdsvis 20, 17 og 14 dager etter El Clásico. Det kan dermed stilles spørsmålstegn ved hvor beskrivende denne statistikken er for situasjonen.

Påfallende bortestatistikk

Det er viktig å påpeke at statistikk kun er statistikk. Likevel er det påfallende at Real Madrid ikke har klart å vinne en eneste bortekamp etter å ha møtt Barcelona.

En kan hevde at de dårlige borteresultatene enkelt og greit skyldes at de regjerende seriemesterne har vært dårlige på bortebane denne sesongen, men statistikken viser at tre av de fem tapene laget har gått på denne sesongen, har kommet i den første bortekampen etter El Clásico. De to siste tapene kom mot henholdsvis Real Betis og Málaga, hvorav den førstnevnte kampen kom rett etter en tøff bortekamp mot Manchester City i Champions League.

Tendensen viser med andre ord at det spanske storlaget sliter voldsomt i den første bortekampen etter å ha møtt tøff motstand. Dette gir Fergusons menn grunn til å håpe på at det samme kommer til syne når lagene møtes på Old Trafford tirsdag 05. mars.

Real Madrid gjester Camp Nou tirsdag kveld klokken 21:00.

Powered by Labrador CMS