«Nå kan nødløsningen få drømmen oppfylt»

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds nummer 25 løper med armene mot himmelen mot sin avdøde søster Mary. På United-benken jubler Solskjær med stor iver for nigerianeren som er United-fan på sin hals.

– What a story, blir det sagt på pressetribunen.

16-delsfinalen mot Club Brugge viste seg å bli en transportetappe. Alarmen gikk før avspark med nyheten om at Anthony Martial har pådratt seg muskelskade, men ingen snakket om franskmannens skade etter 5-0-seieren.

Bare om Bruno Fernandes og Solskjær-fotballen som endelig var tilbake.

Etter debuten hans skrev jeg at Fernandes var en dirigent uten orkester. Nå virker det som de nye lagkameratene er med på notene.

På pressetribunen kunne man høre beundrende stønn da 25-åringens pasning til Juan Mata i forkant av 2-0-scoringen ble vist i reprise på monitorene.

Verken vi eller Fernandes bør miste bakkekontakten. Alle scoringene kom tross alt mot en belgisk motstander som manglet tre nøkkelspillere og var ytterligere i minus etter at Simon Deli lekte keeper på skuddet fra Daniel James.

Men angrepsfotballen er uansett noe av det beste vi har sett på lenge. Og Bruno, som Stretford End nøyer seg med, sto bak alt.

DRØMMESTART: Bruno Fernandes står med to scoringer (begge på straffe) og to målgivende pasninger i Manchester United.

«Flavour» og «imagination» er ordene Solskjær bruker om den portugisiske playmakeren.

– Han er noen sekunder foran de andre på banen, sa nordmannen om spilleren som har flest målpoeng (6 mål, 3 målgivende) i Europa League.

I tillegg virker Fernandes hard i nøtta. Over fem minutter sto han og ventet ved straffemerket foran Simon Mignolet. Fernandes lot seg ikke påvirke og var den samme lederen med ballen i beina som han var i Sporting CP.

Den umiddelbare dominansen er ikke annet enn imponerende.

EMOSJONELT: Odion Ighalo hyllet sin avdøde søster da han scoret sitt første mål for Manchester United mot Club Brugge.

Så hvem trenger Anthony Martial når vi har Bruno Fernandes?

Det er en overdrivelse, men mye tyder på at Odion Ighalo trenger den servicen han kan få.

Nigerianeren lot seg frustrere i sin første kamp fra start i United-drakta da Fernandes ikke spilte ham på åpent mål tidlig i kampen, men fikk drømmen oppfylt da han var på rett sted til rett tid litt senere.

Ighalo føler nok at han har vunnet i livets Lotto. Du har på en måte det når du hentes til Old Trafford fra Kina som 30-åring.

Men for å innkassere gevinsten må han legge guttedrømmen til side.

Før han ble United-manager sa Solskjær i et intervju til oss at han aldri brukte tid til å reflektere over det som skjedde i spillerkarrieren i United underveis. De store øyeblikkene kunne han smake på da han hadde lagt opp.

Ighalo står overfor karrierens største test de neste ukene dersom det viser seg at Martial mister flere kamper. Det er hans sjanse til å gjøre kritikken av det overraskende lånet til skamme.

Det viktigste er at han har beina plantet på bakken og er påskrudd. Også må han alltid være foran mål.

Nigerianeren virker unektelig å være litt tung, men posisjonerer han seg lurt foran mål vil Fernandes finne ham.

Scoringen mot Brugge gjør det enklere for Ighalo å entre Goodison på søndag, all den tid nigeraineren står foran Mason Greenwood i køen.

VIDERE: Ole Gunnar Solskjær tok seg enkelt videre til åttedelsfinalen i Europa League.

Jeg skulle likt å sett utrykket til Solskjær hvis han i sommer ble fortalt at Marcus Rashford, Anthony Martial og Paul Pogba skulle være skadet samtidig i sesongens mest avgjørende fase.

Skaden til Martial kunne ikke kommet på et verre tidspunkt, men det er ikke en knute på tråden Solskjær skal ha skylden for.

Nå venter Everton i Premier League og Derby i FA-cupen. Deretter er det duket for sesongens fjerde Manchester-derby, og fredag får vi også vite hvem som venter i åttedelsfinalen i Europa League.

Men de to januarkjøpene kan berge ham.

Ighalo-målet alle ventet på er i boks.

Det viktigste en spiss trenger har han i Bruno Fernandes. Nå har han også skaffet seg selvtilliten.

Powered by Labrador CMS