«Dette er hans første oppgave»

Publisert Sist oppdatert

Glem Jadon Sancho, Erling Braut Haaland og stopperen alle mener Ole Gunnar Solskjær trenger.

Det er helt andre navn som står øverst på blokka til John Murtough. Det må ryddes opp i United-garderoben, for å bruke et litt unødvendig verb.

Jo flere spørsmålstegn som forsvinner, jo bedre og raskere kan det handles i sommer.

Så slipper vi en ny Sancho-saga som strekker seg fra mai til oktober uten noen form for progresjon rundt forhandlingsbordet.

Ansettelsen av Manchester Uniteds første fotballdirektør, som er stillingsbeskrivelsen united.no vil benytte, fikk først og fremst oppmerksomhet med hensyn til hvordan klubben skal hente inn forsterkninger på overgangsmarkedet i fremtiden.

Men like viktig er logistikken ut av Old Trafford, spesielt når det begynner å bli folksomt ved utgangen.

Å løse opp den korken blir Murtoughs første oppgave.

Det første Ed Woodward måtte gjøre da han tok over som administrerende direktør i 2013 var å avgjøre fremtiden til Wayne Rooney sammen med David Moyes.

Utfordringen Murtough står overfor er av samme kaliber. Listen med spørsmålstegn inneholder både David de Gea og Paul Pogba.

DIREKTØRER: Fotballdirektør John Murtough og teknisk direktør Darren Fletcher.

På overtid:

Phil Jones: Det er over ett år siden midtstopperen sist spilte for United. Det får avgjørelsen om å gi 29-åringen ny fireårskontrakt i 2019 til å se ut som en stor feilvurdering. Spørsmålet er hvem som står klare til å gi den skadeplagede Blackburn-gutten kontrakt. Ikke et salgsobjekt som selger seg selv med 100 000 pund i ukelønn og kontrakt til 2023.

Andreas Pereira: Lånet i Lazio var en livbøye. Lite tyder på at Pereira holder hodet over vann. Skal ikke være ønsket med videre i den italienske hovedstadsklubben (to ligakamper fra start), og United skal være innstilt på salg. Kontrakt til 2023.

LITE SPILLETID: Andreas Pereira har ikke fått karrieren på rett spor i Lazio.

Må avklares:

David de Gea: Trodde vi noen gang at United skulle slippe De Gea frivillig? Vel, nå er det unektelig et tema. Kommentator Peder Mørtvedt omtalte det som et «gigaproblem» hvis spanjolen blir sittende på benken. 30-åringen vil nok heller være med familien i Spania enn å varme opp Dean Henderson på Old Trafford. Murtoughs spørsmål til Solskjær er like enkelt som det er vanskelig: Hvem skal være førstekeeper i 2021/22-sesongen? Hvis svaret er Henderson må nok fotballdirektøren på jobb.

Paul Pogba: Mens en De Gea-overgang vil være relativt overraskende, er det ikke et sjokk om Pogba forsvinner etter flere år med spekulasjoner. Men ting har endret seg, og Andy Mitten har skrevet for united.no at franskmannen er åpen for å bli værende. Murtough skal enten forhandle med Mino Raiola om ny kontrakt, eller med Real Madrid, Paris Saint-Germain og andre interessenter for å sikre at United ikke taper penger på 89-millionerskjøpet.

STJERNER I SIKTE: Paul Pogba og David de Gea på et kommersielt arrangement i Kina for noen år siden. Kan begge forsvinne i sommer?

Edinson Cavani: Solskjær legger ikke skjul på at han ønsker å beholde 34-åringen og sier at partene skal i dialog før sesongen er over. Da er det Murtough som oppretter kontakt. I Sør-Amerika er de sikre på at Cavani kommer hjem, men bare tiden vil vise om de får rett. Avtalen med United inneholder en forlengelsesklausul på ett år som kan trigges dersom partene er enige.

«SHOULD I STAY OR SHOULD I GO?» Ingen virker å vite om Edinson Cavani ønsker å bli værende i Manchester eller returnere til Sør-Amerika neste sesong.

Jesse Lingard: Måtte til London for å finne seg selv igjen. Spørsmålet er om 28-åringen er forberedt på å avslutte United-drømmen og fortsette eventyret i West Ham, eller om han vil gi det et nytt forsøk på Old Trafford. Solskjær virker optimistisk, men et salg kan ikke utelukkes. Kontrakt til 2022.

Diogo Dalot: Kom til United som et av de største talentene i Europa i sin årsklasse. Ikke tatt stegene han måtte ta, men utlånet til Milan har vært såpass lovende at den italienske giganten visstnok vurderer å innlede forhandlinger om en permanent overgang. Spørsmålet er hvilke planer Solskjær har for høyrebacken. Aaron Wan-Bissaka trenger i alle fall en vikar neste sesong.

På utgående:

Juan Mata: Fire kamper fra start i Premier League tilsier at spanjolen som blir 33 år i april har spilt ut kortene sine på Old Trafford. Er på utgående kontrakt, og fortjener en større rolle et annet sted. Kanskje en retur til Mestalla?

DON JUAN: Juan Mata har vunnet hjertene til United-fansen, men har spilt få kamper på Old Trafford denne sesongen.

Lee Grant: 38-åringen har spilt to kamper siden sjokkovergangen fra Stoke i 2018, men trives tilsynelatende med tilværelsen på Carrington. Inn i keeperteamet til Richard Hartis kanskje?

Sergio Romero: Det har blitt en vond avslutning på en ellers fin United-karriere for 34-åringen. Koblet både hit og dit i sommer og i vinter, men ble værende mot sin vilje.

Joel Castro Pereira: Ble hyllet av landsmann José Mourinho, men seks mislykkede utlån forteller en annen historie. Ikke klart å tilrive seg rollen som førstekeeper i Huddersfield i Championship.

Powered by Labrador CMS