sabi

– Virker som en veldig fornuftig signering

Publisert Sist oppdatert

Det skulle være en relativt rolig deadline day i United-verdenen, men like etter klokka 13 så smalt det.

Først: Christian Eriksen mister nesten hele sesongen.

Så: Flere meldte at United prøvde å hente Marcel Sabitzer på lån fra Bayern München, og litt over midnatt kom bekreftelsen om at den låneavtalen gikk i boks.

Dermed vender Sabitzer tilbake til Old Trafford, der han hadde en svak kamp da RB Leipzig for noen år siden tapte 5-0, før han fikk revansje med en meget sterk kamp da tyskerne slo United ut av Champions League noen uker senere.

United får dermed en sentral midtbanespiller som leverte 19 mål og 16 målgivende på 33 ligakamper for Salzburg tidligere i karrieren, men som egentlig er mest kjent som en mer allsidig midtbanespiller som har vært kaptein for pressmaskinen RB Leipzig.

Sabitzer har totalt startet 11 Bayern-kamper denne sesongen, inkludert kamper mot 2 x Inter, Barcelona og Borussia Dortmund. Resultat: 8 seirer, 3 uavgjorte og 0 tap – og det ble seirer i begge kampene mot Barcelona, som United nå møter i Europa League.

– Har vært foran Gravenberch i køen

Eivind Bisgaard Sundet, Viaplay-kommentatoren som har fulgt Bundesliga tett i en årrekke, mener Sabitzer blir en bunnsolid signering.

Han sier følgende til United-supportere som måtte reagere på at Sabitzer kun har startet 15 ligakamper på halvannet år.

– Jeg ser dette som en solid signering, og han har faktisk spilt veldig mye for Bayern.

For selv om det bare har blitt 16 ligastarter så har det totalt blitt 40 Bayern-ligakamper på halvannen sesong.

Faktum er likevel at østerrikeren kun har spilt ett minutt med tellende A-lagsfotball siden 20. november, selv om en av grunnene er at Bayern kun har spilt tre tellende kamper.

mas
BENKET: Sabitzer for en uke siden, på benken, der han stort sett har sittet etter vinterpausen i Bundesliga.

– Husk at Bayern har hatt Joshua Kimmich, Leon Goretzka og Jamal Musiala i de tre rollene han har vært mest aktuell for denne sesongen. Da Goretzka var skadet så spilte han imidlertid mye, så nei, han er ikke en fast del av 11eren, men han har spilt mye. Han har også vært foran stortalentet Ryan Gravenberch i køen.

– Jeg vil kalle ham en allsidig midtbanespiller. Tiilig i karrieren hadde han jo nesten 20 mål og 20 målgivende i Salzburg. Da var det en enorm målproduksjon. Så har han blitt en mer dypere og sentral midtbanespiller etter hvert, og i Bayern har han jo spilt både venstreback, dyp midtbane og offensiv midtbane.

Betyr det at han også kan være aktuell for en 10er-rolle hvis Bruno trenger hvile?

– Ja, det er en rolle han har spilt mye i.

– Dødballfoten teller nok for Ten Hag

Så er spørsmålet hvorfor Bayern lar ham gå. Er det slik at de sender en spiller på vei ned til United? Som de i sin tid gjorde med Bastian Schweinsteiger?

– Sabitzer var vel Bayern-supporter fra han var liten, og hadde en drøm om å spille der. Nå fikk han også spille der under Julian Nagelsmann, en manager som liker ham. Han har fått oppfylt drømmen sin, selv om han nok aldri var forespeilet å være noe førstevalg. Til sommeren er det nå også ventet at Bayern henter Leipzig-spiller Konrad Laimer, og da hadde det nok blitt enda mindre spilletid, sier Bisgaard Sundet.

Men uten at det betyr at Sabitzer er blitt en dårlig eller dårligere fotballspiller.

– Jeg ser dette som en fornuftig signering. Han har også en god dødballfot, noe som nok teller litt for å erstatte Eriksen på kort sikt.

– Eriksen har jo levert langt over hva jeg har forventet, og jeg kan ikke se at han blir en like stor suksess for United som Eriksen var, men han er en smart spiller som kan gjør en veldig bra jobb. Han har jo også bakgrunnen sin fra Leipzig-fotballen, som vel er sånt Erik ten Hag liker, en aggressiv fotball hvor han kan gjøre den rollen han blir satt til, sier Bisgaard Sundet.

bsabi
2 X NAGELSMANN: Marcel Sabitzer har jobbet for Julian Nagelsmann både i Leipzig og i Bayern.

Spilleren selv skal også være kjent for å ha gode verdier, være opptatt av familie og å ta grep for å optimalisere karrieren sin.

Ifølge en tidligere bundesliga.com-artikkel legger han seg derfor senest 22.00 hver kveld, og han kuttet blant annet helt ut potetgull.

– Jeg må fokusere på den ene tingen jeg kan påvirke – prestasjonen min. Det er ikke noe problem å spille 90 minutter hver tredje dag så lenge jeg følger min egen livsrytme, sa han som Leipzig-spiller.

SE «SABITZER, BLOODY HELL»:

Powered by Labrador CMS