bakkebjuni2022
Foto: Eivind Brennhovd Holth

– Det er den første kampen Leeds-fansen ser etter på terminlista

Publisert Sist oppdatert

2021/22-sesongen startet med et brak: Manchester United mot Leeds allerede i første serierunde.

Det skal nok en del til for å matche det denne gangen.

Mange United-fans ser nok først etter når United spiller mot Liverpool og City, men Leeds er nemlig også et lag mange av oss ser etter med en gang nå som de er tilbake i det gode selskap.

For Leeds-fansen er det ikke tvil om hvilken kamp de ser etter aller først, ifølge tidligere Leeds-spiller – og kommende Premier League-ekspert for Viaplay – Eirik Bakke:

– Det er den første kampen Leeds-fansen ser etter på terminlista – når de skal møte United hjemme på Elland Road. Ikke borte, men hjemme, sa Bakke til united.no i forkant av offentliggjøringen av terminlista.

– For Leeds-fansen er det en av de største kampene i sesongen, og jeg vet at United ikke liker å tape for dem heller.

LES OGSÅ FRA MITT DRØMMEVINDU-SPALTEN: Gleder seg til Leeds-slaget: – Der menn er menn, og sauene nervøse

bakkeruud
VIAPLAY-EKSPERT: Eirik Bakke, her i kamp om ballen med Ruud van Nistelrooy.

Manchester United blir mislikt av mange andre lags supportere, men det mest intense hatet mot klubben finner en trolig i Leeds.

– Da jeg spilte der var det minst én gang hver kamp at «Stand up if you hate Man U» gikk på tribunen, fortalte Bakke, som håper at Leeds vil nærme seg rivalen.

– Leeds har vært lenge ute av «gamet», men nå har de etablert seg. Jeg håper Leeds kan ta et steg til, for det er litt for stor forskjell på lagene, mente Sogndal-legenden.

Nå synes jo ikke Manchester United-fans i motsetning til Bakke at avstanden mellom klubbene kan bli stor nok, men dette er i alle fall de siste fem kampene mellom Leeds og Manchester United (det er selvsagt helt tilfeldig at det antallet gjør at vi akkurat ikke fikk med oss FA-cup-kampen i januar 2010):

  • 2011: Leeds 0-3 Manchester United (ligacupen)
  • 2020: Manchester United 6-2 Leeds
  • 2021: Leeds 0-0 Manchester United
  • 2021: Manchester United 5-1 Leeds
  • 2022: Leeds 2-4 Manchester United

Totalt: Leeds 5-18 Manchester United.

Powered by Labrador CMS