Stockport County v Manchester United U21 - EFL Trophy

Sesongens første seier for U21-gutta – slo Stockport på straffekonk

Uniteds U21-lag tok sesongens første seier, om man kan kalle det det. Kampen endte 1-1 etter full tid, men turneringsreglene i EFL Trophy sier at kampen skal avgjøres og United gikk seirende ut av straffekonken.

Foran nøyaktig 5000 tilskuere, hvorav 1331 tilreisende United-supportere scoret Joe Hugill kampens første mål etter å ha satt inn sin egen retur etter å først ha bommet et straffespark.

United trodde nok de hadde seieren i sin hule hånd da Stockport fikk en spiller utvist, men 13 minutter på overtid lagde keeper Harrison straffe og Olafore utliknet for hjemmelaget.

Kampen gikk med det til straffesparkkonkurranse, hvor United trakk det lengste strået etter å ha scoret alle sine fem straffer.

Elyh Harrison reddet Stockports tredje straffe og Ethan Wheatley ble helten da han trillet inn Uniteds femte som gjør at United tar med seg to poeng fra den første kampen.

Fysisk åpning

Det var tydelig at League Two-laget Stockport ønsket å sjokkere fra start av i kampen og de blåkledde fra utkanten av Manchester gikk til med fysikk og muskler mot de unge United-spillerne.

Allerede etter to minutter var hjemmelaget nære scoring, men United slapp billig unna. Åtte minutter senere burde det stått 1-0 til Stockport etter at James Nolan feilberegnet en lang ball i bakrom og slapp kantspiller Josh Popoola inn bak seg. Stockport-spilleren rundet Harrison, men mistet fotfestet i det han skulle trille ballen i mål og satte den i nettveggen.

I en klasse for seg selv

Selv om United til tide strevde med å skape sjanser i en meget sjansefattig omgang var det to spillere som utmerket seg for United.

Maxi Oyedele og Dan Gore styrte midtbanen og var viktige bidragsytere til at United klarte å ri av det fysiske presset som Stockport kom med.

Willy Kambwala var også stor i de bakre rekker og spilte med stoisk ro med ball samtidig som han var flink til å skjære av ethvert forsøk på stikkere inn i bakrom med en god evne til å lese spillet.

Teknikk slår fysikk

I starten av den andre omgangen var det United som tok tak i kampen og la et trykk på Stockport. Hugill og Oyedele kom i tur og orden til gode muligheter uten å ta var på dem.

Toby Collyer måtte kvarteret ut i andre omgang ut med en skade og inn kom Ethan Williams og det skulle ikke ta lang tid før unggutten skulle markere seg.

Etter 63 minutter ble Williams spilt gjennom og alene med keeper av Kambwala. Innbytteren ble løpt opp, men likevel hindret nok og gikk i bakken. Dommer pekte på straffemerket, noe kommentatorene ikke kunne fatte og begripe hvordan han kunne gjøre.

Joe Hugill gikk frem, straffen ble reddet av keeper, men returen havnet rett i beina på spissen som ga United ledelsen.

Drøying av tid og kortbonanza

Etter at United gikk opp i ledelsen skulle en tro med det nye reglementet at United skulle begynne å drøye tid, likevel var det hjemmelaget som fikk gult kort for drøying av tid.

Ikke lenge etter ble Stockport redusert til ti mann etter en duell mellom Shola Shoretire og Ryan Croasdale hvor Stockport-spilleren ble vist sitt andre gule kort.

Etter det røde kortet handlet det meste for United om å holde tett bakover og med en mann mer på banen, noe de klarte helt til overtid av overtid av de elleve tillagte minuttene.

Elyh Harrison kom ut og bommet med en utboksing og meide ned en Stockport-spiller og dommer pekte på straffemerket. Isaac Olaofe satte ballen i mål og sikret straffesparkkonkurranse.

Stockport County 1-1 (3-5 etter straffer) Manchester United U21

Edgeley Park, Stockport
EFL Trophy

MÅL: 0-1 Joe Hugill (64), 1-1 Isaac Olafore (90+13)

::: Ogunneye (55)

Manchester United: Elyh Harrison – Habeeb Ogunneye, Willy Kambwala, Sonny Aljofree, James Nolan – Toby Collyer (Ethan Williams 60), Dan Gore (K), Maxi Oyedele – Mateo Mejia (Ethan Wheatley 89), Shola Shoretire, Joe Hugill (Charlie McNeill 81)

Ubenyttede reserver: Dermot Mee, Louis Jackson, Finlay McAllister, Sam Mather

3-5 MÅL TIL UNITED! Ethan Wheatley setter også Uniteds femte straffe og United vinner straffekonken!

3-4: Mål til Stockport. Olafore setter straffen sikkert.

2-4: MÅL TIL UNITED! Ethan Williams med en knallhard straffe ned i høyre hjørne! Nå må Stockport score!

2-3: REDNING HARRISON! Harrison går riktig vei og redder! Fordel United!

2-3: MÅL TIL UNITED! James Nolan banker ballen opp i krysset!

2-2: Mål til Stockport. Louie Barry sender ballen i nettet helt nede ved stolperoten.

1-2: MÅL TIL UNITED! Shola Shoretire med en frekk panenka midt i mål. Keeper går tidlig og ballen i nettet.

1-1: Mål til Stockport. Evans sender Harrison feil vei og scorer.

0-1: MÅL TIL UNITED! Charlie McNeill starter ballet og setter sin straffe sikkert opp i venstre kryss.

STRAFFESPARKKONKURRANSE

Kampen skal avgjøres og det med straffekonk!

FULL TID

90+13 min: MÅL. Isaac Olafore sender Harrison feil vei og setter straffen sikkert.

90+12 min: STRAFFE! Elyh Harrison kommer ut og meier ned en Stockport-spiller etter et langt fremspill. Straffe!

90+8 min: Stygg hodesmell for James Nolan. Blir liggende og slå hardt i bakken før medisinsk apparat kommer stormende. Den så ikke god ut.

90+2 min: Kontring for United. Wheatley slipper fint til McNeill som avslutter meget svakt, rett i nettveggen.

90+1 min: Willy Kambwala går ned etter en tøff duell og lander forkjært. Kommer innpå igjen.

90 min. Det legges til hele elleve minutter.

89 min: BYTTE. Mateo Mejia går ut og erstattes av Ethan Wheatley.

89 min: Stygg takling av Neill Byrne. Mister ballen til Dan Gore og kaster seg inn i en takling. Bommer, men spretter på beina og takler Charlie McNeill i stedet.

83 min: United kontrer etter corneren og Stockports Ashton Mee meier ned Ethan Williams som er i fullt firsprang på vei fremover. Soleklart gult kort.

82 min: Frispark i innleggsposisjon for hjemmelaget. Svinges inn og stanges til corner av Kambwala.

81 min: BYTTE. Charlie McNeill kommer inn for målscorer Joe Hugill.

76 min: RØDT KORT: Midtbanespiller Ryan Croasdale får sitt andre gule kort og blir dermed utvist for taklingen på Shoretire.

75 min: Kollisjon mellom en Stockport-spiller og Shola Shoretire. Begge blir liggende. United får frispark.

73 min: Ethan Williams har hatt et strålende innhopp til nå. Skaffet straffe og nå banker han ballen i tverrligger. Får ball av Shoretire og bruker en berøring før han banker til med venstra. Ballen går knallhardt i tverrliggeren. Nære 2-0.

71 min: United får lov til å kjæle med ballen og bruker tid med ballen i laget. Dan Gore blir i overkant nonchalant og mister ball på 25 meter. Stockport har strake veien mot mål, men Kambwala flytter beina lynhurtig og får blokkert et skuddforsøk. Harrison kommer ut og plukker den løse ballen.

64 min: MÅL! Joe Hugill bommer på straffen og keeper gjør en strålende redning, ballen er fri og Hugill setter returen i mål. United i ledelsen!

63 min: STRAFFE! United får straffe etter at innbytter Ethan Williams blir lagt i bakken inne i feltet! Kambwala spiller ballen gjennom til Williams som kommer alene med keeper. Unggutten legges i bakken og dommeren peker på straffemerket.

61 min: Stockport med skuddforsøk fra distanse. Harrison ligger og venter på skuddet som kommer ned i det lengste hjørnet. God redning

60 min: BYTTE. Toby Collier går av med en skade. Inn kommer Ethan Williams.

59 min: Stockport kontrer og kommer til innlegg fra høyre. Litt klabb og babb inne i feltet før det er lille Dan Gore som trår til og vinner i lufta og header tilbake til Harrison.

55 min: GULT KORT. Habeeb Ogunneye får det gule for drøying av tid. Litt merkelig dømming.

53 min: Maxi Oyedele tester skuddfoten fra 25 meter, men skyter ballen ut av stadion. Svak utførelse.

52 min: United ruller opp ute til høyre. Mejia slår inn og finner Hugill som med en mann i rygg header en god meter over mål.

51 min: Cody Johnson kommer altfor sent inn og takler Habeeb Ogunneye. Dommer tenker seg om før han velger å gi gult kort.

50 min: Stockport slår i bakrom mot Popoola. Kambwala står opp og skjærer av. På ny godt stopperspill.

48 min: Shoretire på beina igjen. Uten medisinsk tilsyn

47 min: Shola Shoretire meies ned på egen halvdel i det han spiller ballen fra seg. Dommer vinker spillet videre, mens Shoretire blir liggende.

46 min: Andre omgang er i gang

PAUSE

45+4 min: Shola Shoretire forsøker et skudd på frisparket fra 20 meter, men treffer ikke spesielt bra. Skyter godt over mål

45+3 min: Meija felles like utenfor sekstenmeteren. Frispark i god posisjon.

45 min: Tillegg i spilletid på minimum to minutter.

44 min: Dan Gore går ned med en skade og trenger tilsyn. Blir sittende på gressmatten etter en duell og det ser ut til å være en smell i leggen. Forhåpentligvis klarer kapteinen å løpe det av seg.

40 min: Det kriges og kjempes av United-gutta. De gjør seg på ingen måte bort mot et fysisk robust Stockport-lag. Dessverre klarer de ikke å skape det store trykket mot hjemmelagets mål akkurat nå.

30 min: Smart stikker i bakrom fra Stockport mot et United-lag som har fått flyttet presset ørlite høyere i banen. Kambwala faller fint av og skjærer av ballbanen. Godt stopperspill.

28 min: Stockport med mye ball nå. United blir løpende mellom uten å få tak i ballen. Det kan straffe seg utover kampen

21 min: Dan Gore vinner ballen på Stockports halvdel og får gå inn i hjemmelagets sekstenmeter. Spiller ballen ut til Meija som står like utenfor boksen og fyrer på direkten. Sparker hull i lufta og sleiver ballen langt over og utenfor.

20 min: Etter tjue minutter er det helt klart enkelt å se at United forsøker å spille på samme måte som det førstelaget gjør i sine kamper. Høyt press, spille ut av forsvar og veldig dynamiske posisjoneringer er momenter som er verdt å ta med seg så langt.

14 min: Dan Gore låser opp hele Stockport-forsvaret med en nydelig pasning gjennom ledd og ut til Meija. Kantspilleren utfordrer og skyter fra skrått hold, men treffer ikke godt nok og skuddet triller inn til keeper.

12 min: United med sin første halvsjanse. Ruller opp ute til høyre og Mateo Meija slår hardt inn foran mål. James Hugill rekker ikke raskt nok frem og keeper holder sikkert.

10 min: For en bom! Nolan feilberegner totalt en lang ball, og Stockport-ving Josh Popoola skjærer inn fra høyrekanten, runder Harrison, men kommer ut av balanse i det han skal trille ballen i mål og setter skuddet i nettveggen. United heldige som ikke havner under.

7 min: Kort corner som slås inn foran mål. Collyer trekker unna foten akkurat før han skal agere og lar ballen trille forbi.

6 min: Kampens første sjanse og den går til Stockport. Nolan gås av enkelt før ballen piskes inn foran mål. Billy Chadwick er nære med å sette ballen i mål, men det ender med corner.

5 min: United overlever det første store trykket mot eget mål. Har nå tatt tak i kampen og klarer å trille ball i eget lag. Dan Gore med gode prestasjoner sentralt på midten og holder roen i pressede situasjoner.

2 min: Stockport rett i angrep og går rett i strupen på det unge United-laget. Tøft møte med seniorfotball for flere av United-spillerne dette.

1 min: Kampen er i gang!