Hvem er mest effektiv?

Hvor mange scorer de? Og hvor ofte? Her er statistikken for Uniteds spisser i Premier League.

Manchester United har en glimrende spissrekke. Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Javier Hernandez og Danny Welbeck er navn som får de fleste forsvar til å skjelve.
Men hvem scorer egentlig mest av disse fire? Og hvem scorer oftest? United.no har sett på statistikken for Premier League så langt denne sesongen.

Vi har tatt for oss hvor mange mål spillerne har scoret, hvor mange de scorer hver gang de får muligheten i samfulle 90 minutter av en kamp, og til slutt hvor lang tid det går mellom hvert mål de scorer.

66

Fotnote: Rooney har én kamp (90 minutter) som sentral midtbane. Welbeck har to kamper (90+73 minutter) som venstrekant.

Effektive Berbatov

Som man kan lese ut av statistikken, leder Wayne Rooney på alle statistikker som går på kvantitet. Scouseren har spilt mest og han har scoret mest. Går man derimot til kolonnen som viser effektivitet (hvor mange minutter det går mellom hvert mål), ser man at det er en annen spiller som har de beste tallene, nemlig Dimitar Berbatov.

Det kan selvsagt innvendes mot Berbatov at fem av hans seks mål kom i løpet av to strake kamper i jula (5-0 mot Wigan og 2-3 mot Blackburn), og det siste målet var 5-0-målet mot Fulham tre dager før jul. Sånn sett har ingen av hans mål vært kampavgjørende.

På den andre siden har Berbatov fått svært begrenset med sjanser denne sesongen, og han har scoret to og tre mål i de to kampene hvor han har fått være på banen hele kampen. Og uansett hvordan man vrir og vender på statistikken, er det uansett imponerende å score ett mål hvert 66. minutt – det gir et snitt på 1.33 mål per kamp!

Burde Berbatov fått flere sjanser, eller gjør Ferguson rett i å la Hernandez/Welbeck ha plassen ved siden av Rooney i Uniteds angrep? Logg inn og si din mening!