Målfeiring mot Watford, 21.11.2015. Bastian Schweinsteiger, Jesse Lingard, Paddy McNair og Chris Smalling.

Mer effektive i PL enn i CL

OPTA-STATS: Men hva om effektiviteten hadde vært like god/dårlig i Europa?

Publisert Sist oppdatert

Med tilsvarende effektivitet i Europa ville United etter alt å dømme ha gått trygt videre fra et gruppespill med PSV, CSKA og Wolfsburg.
I alle fall er det ifølge Opta-statistikken et ubestridelig faktum at Manchester United denne høsten har vært langt mer effektive i hjemlig Premier League enn i europeisk Champions League. Dette fremgår klart av tabellene som er utarbeidet nedenfor.

Ut fra den øverste tabellen ser vi at det bare er Everton og ligaleder Leicester som slår rødtrøyene på effektivitet foran motstandernes keepere i Premier League.
I denne turneringen  har 17.39 prosent av alle avslutningsforsøk endt i nettmaskene, men det største problemet er kanskje at de aller fleste av rivalene – hele 15 – kommer til flere avslutninger enn United.

I den nederste tabellen er forholdet til en viss grad motsatt. United henger noenlunde med på avslutningsforsøk men klarer bare å omsette 11.29 prosent av dem i scoringer. Dermed ligger rødtrøyene her trygt forankret på nedre halvdel sammenlignet med de øvrige 31 klubbene som deltok i Champions Leagues gruppespill.

OBS: CL-tabellen ble utarbeidet før onsdagens kamper, men for Uniteds vedkommende forandrer det selvsagt ingenting.

PREMIER LEAGUE

OPTA21

VfL Wolfsburg v Manchester United FC - UEFA Champions League

CHAMPIONS LEAGUE

Optastats1

Powered by Labrador CMS