– Fremdeles en svært attraktiv klubb

Den tidligere keeperkjempen er imidlertid bekymret for mangel på ledere i dagens tropp.

Publisert Sist oppdatert

Edwin van der Sar ble av mange regnet som en av verdens beste keepere og spilte sine siste sesonger i Manchester United der han fikk en fantastisk avslutning på karrieren. 

– Enorm forskjell

I United vant den solide nederlandske sisteskansen blant annet fire ligagull, VM for klubblag og ikke minst Champions League da han ble den store helten etter å ha reddet den avgjørende straffen fra Nicolas Anelka.

Les også: Van der Sar om straffesparkkonkurransen i Champions League-finalen.

Nederlenderen sier dagens United-lag fremstår som et helt annet mannskap enn det han spilte for under Sir Alex Ferguson og først og fremst savner Van der Sar ledere i dagens United-tropp.

LEDERTYPER: Edwin van der Sar med Gary Neville, Paul Scholes og Ryan Giggs fra en periode der ledertypene var mange i United-garderoben.

– Selvsagt er det vanskelig. Jeg forlot United for åtte år siden og hadde seks fantastiske år der med fire ligagull og jeg spilte i tre Champions League-finaler. Det er langt unna det nivået der klubben er nå, sier Van der Sar til ESPN.

Nederlenderen, som i dag er administrtiv sjef i Ajax sier han kom til en klubb som formelig oste av ledere i garderoben. 

– Vi hadde Ryan Giggs, Scholes, Ferdinand, Neville og Roy Keane. Sterke personligheter, men jeg tror denne typen personligheter har forsvunnet og utgjør ikke en forskjell lenger. United har hentet yngre og uerfarne spillere med sult og ikke de store navnene vi så for noen år siden. Men United er fremdeles attraktive og kan tiltrekke seg store spillere og er populære verden over, sier Van der Sar.

De beste vet hva de vil ha

Den tidligere United-keeperen advarer imidlertid mot å tro at United kan få tak i de beste spillerne om ikke situasjonen bedrer seg.

HOPPLA: Daniel James stanses mot West Ham i London. Unggutten har hatt en bra start i United-trøyen, men Van der Sar mener United mener å hente klassespillere, men at det blir vanskelig om den sportslige suksessen uteblir.

– Som toppspiller vil du spille på et høyest mulig nivå og du vil vinne troféer. United må benytte seg av muligheten til å forbedre stallen, få de verdensklassespillerne de har til å prestere og få de nye spillerne de skal hente til å føle seg velkommen og overbevise om at klubben er på rett vei, sier han.

Powered by Labrador CMS