Skryter av Van der Sar

– Jeg håper det ikke blir umulig å erstatte ham, sier Sir Alex om veterankeeperen som legger opp etter sesongen.

Publisert Sist oppdatert
Edwin van der Sar hadde ikke all verdens å bryne seg på i gårsdagens kamp mot Everton. Men det som kom hans vei ble stoppet på sedvanlig vis, og spesielt redningen på skuddet fra Jack Rodwell 20 minutter før slutt imponerte Sir Alex Ferguson.
– Edwin gjorde en fantastisk redning, en helt glimrende redning. Spesielt siden ballen skiftet retning, sier Ferguson til ManUtd.com.

Manageren skryter også av Van der Sars tilstedeværelse i garderoben, og inrømmer at han er spent på tiden etter keeperen legger hanskene på hylla til sommeren.

– Å høre ham i pausen var helt nydelig. Måten han motiverte spillerne på var veldig fint å høre.

– Edwin van der Sar er en av de aller beste, og jeg håper det ikke blir umulig å erstatte ham.

Forrige gang United var i en liknende situasjon, var da Peter Schmeichel forlot klubben sommeren 1999, etter å ha vært en fantastisk sisteskanse for klubben i åtte år. De neste seks sesongene skulle bli preget av mye usikkerhet og lite stabilitet rundt keeperplassen – noe som kunne vært annerledes om Ferguson hadde hentet Van der Sar allerede i 1999, noe han hadde muligheten til.

– Vi er nå i samme situasjon som da Peter Schmeichel dro.

– Vi burde ha signert Edwin på det tidspunktet. Jeg hadde muligheten, men ting jobbet mot oss, og vi tok en feil avgjørelse. Men han vært utrolig siden vi signerte ham, forteller Ferguson om keeperen som først ankom United i 2005.

Powered by Labrador CMS