BIRMINGHAM, ENGLAND - AUGUST 14: Sergio Romero of Manchester United gives direction during the Barclays Premier League match between Aston Villa and Manchester United on August 14, 2015 in Birmingham, United Kingdom. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Kun to har gjort dette før Romero

Men fører det til noe godt til slutt?

Publisert Sist oppdatert

United har startet denne sesongen med seks poeng av seks mulig. Med 1-0 mot både Tottenham og Aston Villa har United en målforskjell på +2 og null baklengs. I Uniteds mål er det én mann som har voktet buret i begge kampene.

Sergio Romero debuterte mot Tottenham med og holde nullen og han var ikke noe dårligere neste kamp. Kun to keepere før han har holdt nullen i sine to første Premier League-kamper for Manchester United.

Edwin Van der Sar kom til United før 2005/06 sesongen og han fikk sin debut i Premier League mot Everton på Goodison Park. United vant 2-0, og Van der Sar hold nullen. De neste to kampene, mot Villa og Newcastle, holdt nederlenderen også nullen og ble Uniteds beste keeperdebutant i Premier League med tre kamper uten å slippe inn fra debuten. Les mer om Van der Sar på hans spillerprofil her.

Etter Van der Sar debuterte Ben Foster og Tomas Kuszczak, men ingen av de klarte å gjøre det samme som VdS. Helt til United prøvde lykken med å hente en keeper med samme nasjonalitet som den legendariske keeperen Peter Schmeichel.

Anders Lindegaard kom fra norske Aalesund. Dansken kom til United i november 2010, men fikk ikke Premier League-debuten før 1.oktober året etter. Mot Norwich vant United 2-0 med Anders Lindegaard i buret, og det tok fem kamper før han slapp inn et mål. Dansken slo da Van der Sars rekord med to kamper. Les mer om Anders Lindegaard på hans spillerprofil her.

Southampton v Manchester United - FA Cup 4th Round
GOD START: Anders Lindegaard fikk en «flying start» på sin United-karriere og holdt nullen i sine fem første Premier League-kamper.

Nå har argentinske Sergio Romero kommet til klubben og, som nevnt, har han to kamper uten å ha sluppet inn mål. Argentineren må holde nullen i de neste fire kampene får å slå Lindegaard. De neste kampene for United i PL er Newcastle(H), Swansea(B), Liverpool(H) og Southampton(A). Forhåpentligvis klarer Romero å holde ballen unna United-buret ennå litt til. Les mer om Sergio Romero på hans spillerprofil her.

P.S. Peter Schmeichel holdt nullen i sine fire første kamper i ligaen for United, men i denne saken regner vi bare med debuter etter Premier League starter i 1992/93.

Ingen grunn til å ta av?

Ingen kan ta fra Edwin Van der Sar og Anders Lindegaard at de startet United-karrièren lysende, men de har begge enda en ting til felles når det kommer til deres debuter i Premier League.

Verken nederlenderen eller dansken vant ligatrofeet i sesongen de debuterte i Premier League. 

Og som om dette ikke er gal nok statistikk for de overtroiske, så er ikke det den eneste statistikken som sier imot United-gull i år.

Tre ganger tidligere har United vunnet OG holdt nullen i Premier Leagues to første kamper. Dette var i 1993/94-, 1997/98- og 2005/06-sesongen. For de som kan historie, vil vite at United kun vant i 1993/94 til tross for god start i alle tre sesongene.

Spørsmålene da blir som følgende:

Hvilke fotspor tror du Romero følger – Van der Sar eller Lindegaard? Og tror du argentineren kan gjøre det nederlenderen og dansken ikke klarte?

 

Powered by Labrador CMS