– Van Gaal passer perfekt

Edwin van der Sar forklarer hvorfor hans tidligere manager passer United og sier Ryan Giggs vil bli gull verdt for nederlenderen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kan takke deres nye manager, Louis van Gaal, for at de omsider fant en erstatter for Peter Schmeichel da Edwin van der Sar kom til klubben i 2005 og holdt buret rent mang en gang helt til han la opp i 2011.

Van Gaal var nemlig treneren som ga Van der Sar sjansen i Ajax på 90-tallet hvor keeperen til slutt vant tre ligatitler, Champions League og UEFA-cupen. Etter å ha jobbet med den ferske United-manageren også på landslaget i senere tid er Van der Sar sikker på at Van Gaal er riktig mann for United.

Til MUTV forklarer keeperlegenden hvorfor managerens filosofi passer de røde djevlene så godt.

– Louis van Gaal var treneren min på midten av 90-tallet i Ajax og vi opplevde stor suksess. Han har alltid hatt et blikk for unge spillere og utviklet dem i tillegg til de andre spillerne i klubben. Det er noe jeg forventer at han gjør i United, sier Van der Sar.

“Jeg tror suksessen hans viser hva slags mentalitet han har. Han er fast bestemt på å få dette til å fungere. ”

Edwin van der Sar

– Van Gaals spillestil er ganske lik måten United ønsker å spille på og måten de trenger å spille på for fansen på bakgrunn av klubbens historie. Jeg er sikker på at han vil finne en måte å reintrodusere taktikken og spillestilen, og kanskje ta med seg litt av den nederlandske fotballen.

– Vi hadde sukess i Nederland og deretter dro han til Barcelona og vant ligaen. Han tok også Bayern München til Champions League-finalen, og slo dessverre oss (United) da de gikk videre fra kvartfinalen på Old Trafford etter målet til Arjen Robben.

– Jeg tror suksessen hans viser hva slags mentalitet han har. Arbeidskapasiteten hans er veldig høy og han er fast bestemt på å få dette til å fungere. Trenerne han tar med seg er også veldig dyktige. Frans Hoek, keepertreneren, utviklet meg da jeg var ung i Ajax.

Det var lenge knyttet stor spenning til om Ryan Giggs ville få bli med videre. Det gjorde han, og Van der Sar er overbevist om at waliseren vil bli gull verdt som Van Gaals assistenttrener.

– Det er viktig å ha et godt forhold til garderoben og med klubbsjelen – typen fotball som må spilles eller atmosfæren. På det punktet kan Ryan Giggs hjelpe til som assistentmanager. Det vil hjelpe Van Gaal til å finne seg til rette i Premier League, for det er ingen enkel liga, forklarer 43-åringen.

– Det var litt trist å høre at «Giggsy» la opp, men jeg tror alle skjønte at det kom til å skje, og dessuten har alt en slutt. Det skjedde med meg, Gary Neville, Paul Scholes, og nå har også Rio Ferdinand og Nemanja Vidic forlatt klubben.

– Men Ryan er fortsatt der, og assistentmanager er en rolle jeg er sikker på han kommer til å lykkes i og han vil få ut potensialet sitt i de kommende årene. Jeg er sikker på at det er mange andre spillere som vil forsøke å oppnå bare en liten del av det Ryan gjorde i United.

– Det er fantastisk hvor mange kamper han har spilt og hvor mange trofeer han har vunnet. Det er noe som aldri vil bli glemt og antageligvis aldri vil skje igjen.

Powered by Labrador CMS