– Legger opp

Keepertrener Eric Steele forteller at Edwin van der Sar ikke kommer til å ta en sesong til.

Publisert Sist oppdatert

Edwin van der Sar har passert 40 år, og det har lenge vært spekulert i om denne sesongen ville bli nederlenderens siste. På radioprogrammet BBC Red Wednesday uttaler Uniteds keepertrener Eric Steele at keeperlegenden gir seg etter denne sesongen.

– Edwin van der Sar sier farvel i juni, sier Steele.

Van der Sar har tidligere uttalt at han har sett frem til å tilbringe mer tid med familien, og at han vil ha en pause borte fra fotballen etter spillerkarrieren er over. En rolle i Uniteds trenerteam virker derfor ikke aktuelt allerede fra sommeren av.

Edwin van der Sar kom til United fra Fulham for 2 millioner pund sommeren 2005, og går inn på listen over Fergies beste kjøp. Han har tidligere spilt for Ajax og Juventus før han dro til Fulham.

Nederlenderen har i løpet av perioden på Old Trafford vunnet Premier League tre ganger, Ligacupen, Verdensmesterskapet for klubblag, samt Champions League-trofeet i 2008. Denne våren kan det bli enda flere trofeer før hanskene legges på hyllen.

Van der Sar har per dags dato spilt 245 kamper for United etter debuten mot Debrecen 9. august 2005.

United på keeperjakt

Keepertrener Steele forteller også til BBC at United jakter på en ny keeper som erstatning for Edwin van der Sar. I så fall er Anders Lindegaard i utgangspunktet tiltenkt rollen som andrekeeper, mens Tomasz Kuszczaks fremtid i klubben ikke ser veldig lys ut.

Perioden etter at Peter Schmeichel forlot klubben i 1999 viste med all tydelighet hvor viktig en stabil sisteskanse er, og det er antatt at dette er en posisjon Sir Alex ikke ønsker å gamble med. Massimo Taibi, Mark Bosnich og Roy Carroll er ikke navn som bringer frem de beste minnene, og en ny periode med usikkerhet på keeperplassen er nok noe av det siste den gamle skotte ønsker seg.

HER kan du si din mening om keepersituasjonen i United, og om hvem du håper United henter inn som ny førstekeeper.

Powered by Labrador CMS