cavani
Skjermdump: MUTV

Slik ble Cavani overbevist – rørt av lagkameratenes bønn

Edinson Cavani snakker om Ole Gunnar Solskjær, bønnen fra lagkameratene, fansen og familien når han forklarer hvorfor han valgte å bli værende i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Mandag signerte Cavani en ny avtale for 2021/22-sesongen, til tross for vinterens rapporter om at 34-åringen ønsket seg tilbake til Sør-Amerika.

I et intervju med MUTV forteller Cavani hva som endret seg.

– Vi bestemte oss for at siden vi har fått så mye kjærlighet av fansen, lagkameratene mine og alle i klubben – vil vi utsette hjemreisen til foreldrene og familiene våre hjemme i Uruguay. Vi ønsker å bli i ett år til på grunn av støtten vi har fått av alle her, sier Cavani om familiens avgjørelse.

Cavani trekker spesielt fram betydningen av garderobekulturen og lagkameratenes forsøk på å overbevise ham.

– Jeg har blitt veldig rørt av hvordan lagkameratene i garderoben har sagt ting som «Edi, du kan ikke dra. Du må bli! Vi elsker deg! Vi vil ikke at du skal dra!»

– Det har selvfølgelig gitt meg ekstra motivasjon, og det har gitt meg et skikkelig løft. Det gjør at du ønsker å gi det lille ekstra for laget og oppnå noe sammen. Så det gjorde meg rørt.

Da nyheten var et faktum kom meldte også Ander Herrera seg på med følgende melding på Instagram:

– Du kommer til å elske Old Trafford. Nyt det!

– Fått stor lidenskap for klubben

Spissveteranen ga et langt intervju på spansk til klubbens TV-kanal, der han delte sine tanker om sin egen situasjon i Manchester.

– Svaret på spørsmålet om hva som overbeviste meg er ganske enkelt hva denne klubben representerer. Hva Manchester United er en som fotballklubb. Det handler også om menneskene som jobber bak kulissene, og selvfølgelig om supporterne.

– Etter hvert som dagene, ukene og månedene har gått, har jeg fått stor lidenskap for klubben. På et menneskelig nivå har jeg knyttet sterke bånd til meg selv, lagkameratene mine og alle som er en del av klubben. Det begynner jeg å merke.

– Jeg kjenner at det er ekte motivasjon, og det gjør at jeg ønsker å bli værende. Jeg gleder meg veldig til en ny sesong. Jeg skal gjøre mitt beste for å hjelpe klubben på banen. Forhåpentligvis kan jeg gi supporterne noe å juble for.

AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two
MÅLSCORER: Edinson Cavani jubler for scoring i Roma.

Ole Gunnar Solskjær har hele veien vært åpen på at han ønsket å beholde Cavani. Den tidligere PSG-spissen har scoret 15 mål denne sesongen, ni av dem i Premier League.

34-åringen forteller at han har et godt forhold med den norske manageren.

– Jeg har vært i dialog med manageren hele veien. Han gir meg tillit, og forteller meg hva han tenker. Det har vært flott fra dag én. Etter hvert som tiden har gått har jeg bare fått bekreftet mitt inntrykk av Ole.

Gutta Krutt
NY KONTRAKT: Ole Gunnar Solskjær og Edinson Cavani etter kontraktsforlengelsen.

Cavanis ABBA-sang

Nå kan Cavani og United-fansen se fram til deres første møte på Old Trafford. Mot Fulham kan det være 10 000 supportere på tribunen. Neste sesong kan Cavani få drømmen oppfylt.

Fansen står klare med sin Cavani-sang til melodien av ABBAs «Gimme! Gimme! Gimme!»

– Det morsomme er at jeg ikke hørte den fra fansen, men av materialforvalteren. Hver gang jeg møtte ham på trening sang han sangen til meg. Det var fantastisk da jeg fikk høre fansen synge den også, sier Cavani, som sier han fylles med stolthet når han leser hva fansen skriver på sosiale medier.

– For det første er det en god låt! For det andre gjør det meg lykkelig! Det vil være fantastisk å få høre fansen synge den på stadion.

– Å oppleve et fullsatt Old Trafford er noe jeg virkelig ser fram til.

Powered by Labrador CMS