– Det er viktig å være moden

Det er ikke bare de eldre målvaktene som er i sin beste alder.

Publisert Sist oppdatert

Edinson Cavani har ikke gjort stort annet enn å imponere etter at han ankom United i oktober; senest mot Fulham la han ned en heltemodig innsats og scoret et mål. Denne sesongen har han og føyet seg til rekkene med de eldre angripere i Europa som leverer på det høyeste nivået.

Dette var og blant temaene som ble tatt opp i Cavanis intervju for søndagens United Review.

LES OGSÅ: Slik forklarer han feiringen

Blant spillerne han blir sammenlignet med, finner man navn som Zlatan Ibrahimovic, Jamie Vardy, Robert Lewandowski, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, og Cavani er ikke i tvil om at erfaringen er viktig for dem.

– Som ellers i livet, er modenhet viktig, og i fotballen vil selvtilliten og erfaringen vokse etterhvert som modenheten din vokser. Etterhvert som årene går, vil man føle seg bedre med seg selv, og du føler du virkelig kan konkurrere om en plass i laget, forteller Cavani.

– Ja, det finnes mange talentfulle unge spillere, men det handler ikke om å ha en, to eller tre gode kamper. Det man virkelig må, og det man virkelig trenger er å holde formen gående, og kunne levere i hver kamp.

Den uruguayanske angriperen håper han kan være med på å lære noe av sine erfaringer til Uniteds yngre spillere, og at han kan være med på å se de vokse gjennom å spille kamper og trene.

– Jeg har jobbet hardt med dette lenge, og det er fortsatt noe jeg må jobbe mye og lenge med. Men, med mye fokus og konsentrasjon, vil man bare bli bedre.

Powered by Labrador CMS