cavma

– Vi må spille en perfekt kamp

Edinson Cavani snakker ut om mentorrollen i United før møtet med Villarreal. Der møter superspissen en gammel bekjent han tror vil skape trøbbel for Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Publisert Sist oppdatert

Siden han kom til klubben før sesongen har Edinson Cavani rukket å bli en favoritt blant United-supporterne. Uruguayaneren har gått i krigen for sine lagkamerater, kastet seg inn i stupheadinger og levert mang en viktig scoring.

Ole Gunnar Solskjær har omtalt superveteranen som en mentor og et eksempel til etterfølge for de unge United-angriperne. Hovedpersonen selv mener at mye av krigerinnstillingen allerede ligger i hver og en spiller, men at det også er mulig å lære.

Å konkurrere er noe du har i blodet, men jeg tror at det også er noe man kan lære seg. Du kan lære deg det litt etter litt, når du ser lagkameratene dine spille med en viss holdning og med en iver etter å konkurrere.

– Jeg er en fotballstudent

34-åringen har ennå ikke skaffet seg en vinnermedalje fra en europeisk klubbturnering, til tross for en lang og omfattende fotballkarriere.

Men Cavani, som altså omtales som en slags læremester av trener Solskjær, har selv vært ung en gang. Han forteller at han alltid prøver å tilegne seg kunnskaper og erfaringer fra lagkameratene.

Jeg har alltid sagt at jeg er en fotballstudent. Gjennom karrieren min har jeg prøvd å lære og absorbere positive ting som kan gjøre meg til en bedre spiller, en bedre lagkamerat. Det prøver jeg å vise laget.

Jubel
MENTOR: Edinson Cavani omtales som et godt eksempel for sine yngre lagkamerater.

Rollen som mentor er ny for Cavani, men han forteller at den er en kilde for motivasjon. Uruguayaneren forteller at rollen pusher ham både på trening og i kamp.

Nå om dagen er det jeg som er den eldste spilleren, den eldste offiseren i laget og det er stor motivasjon for meg.

Selv om han omtales som et godt eksempel for Uniteds mange offensive stortalenter, forteller Cavani at han ikke går rundt og tenker at han skal være nettopp det.

Jeg mener at du setter et eksempel ved din holdning, hvordan du konkurrerer, ved å gjøre ditt beste for laget, alltid være der for å trene og prøve å være den beste spilleren på trening.

– Må spille en perfekt kamp

Nå er Cavani en het kandidat til en startplass før finalen mot Villarreal i Gdansk onsdag kveld. Der møter han en gammel bekjent – Villarreal-trener Unai Emery var Cavanis sjef i PSG fra 2016 til 2018.

Uniteds nummer syv omtaler gamlesjefen som en lidenskapelig fotballmann og advarer egne lagkamerater om at Emery kommer til å være helt klar til kamp.

Han er en trener som kommer til å jobbe mye og forberede seg bra før Europa League-finalen. Han kommer til å analysere kampen bra.

Emery
TIDLIGERE PSG-SJEF: Unai Emery.

Den hårfagre spissveteranen tror det blir marginene som avgjør hvem som stikker av med europaligatrofeet.

Jeg vet av egen erfaring at det er de små detaljene som utgjør forskjellen i disse kampene. Det blir vunnet på marginer og da trenger du å være veldig fokusert. Du må spille en perfekt kamp.

Powered by Labrador CMS