– Kan bli etterforsket av FA

Publisert Sist oppdatert

Det er ventet at FA kommer til å etterforske en melding Edinson Cavani la ut på sosiale medier i etterkant av Southampton-kampen. Det vil bli etterforsket som en potensielt rasistisk melding. Det skrev flere medier søndag kveld, f.eks. Sky Sports og Daily Mail.

«Gracias negrito» skal Cavani ha skrevet i Instagram-historien sin som takk til en gratulasjon fra det som tilsynelatende er en venn. Uruguyaneren slettet det senere.

Mange husker sikkert at landsmann Luis Suarez fikk åtte kampers utestengelse for de rasistiske kommentarene han kom med mot Patrice Evra under kampen mellom Liverpool og United på Anfield i oktober 2011, og den saken nevnes i forbindelse med dette – men det er noen vesentlige forskjeller i sakene som kan tale til Cavanis fordel.

En forskjell er at Suarez innrømte bruk av ordet «negro», ikke «negrito». En annen er at det den gang ble konkludert med at kontekst i Uruguay er helt avgjørende for om ordet kan brukes på en kjærlig («affectionate») måte, og konteksten er jo ganske annerledes i Cavanis tilfelle.

I Suarez-saken snakket fagfolkene Peter Wade og James Scorer om betydningen av kontekst, og de skal ha vært enige om at det i latinamerikansk kultur ikke var fornærmende med bruken av ordet «negro» når det ble brukt blant venner og familie, men de mente det var en rasistisk fornærmelse hvis det ble brukt slik som det ble brukt av Suarez – midt under en krangel.

Til tross for forskjellene i de to sakene, så kan en nok uansett ikke avskrive at Cavani ender opp med å få en eller annen form for straff.

Vi kommer uansett tilbake med mer om saken, og så håper nok de fleste i og rundt United at Cavani har lært av dette, og er mer forsiktig fremover – straff eller ei.

Powered by Labrador CMS