Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

Solskjær har blitt kritisert – men United er faktisk klart best i ligaen på dette området

Publisert Sist oppdatert

Innimellom i sosiale medier og kommentarfelt har Ole Gunnar Solskjær blitt kritisert for måten han bruker innbytterne på – at han velger feil spillere, at byttene kommer på feil tidspunkt, og at innbytterne ikke i stor nok grad blir brukt til å la nøkkelspillere hvile.

Kanskje har også Solskjær noe å jobbe med her, den endelige konklusjonen om det skal vi ikke ta nå, men heldigvis gjøres det også en del riktig på dette området, viser tallene.

Mot Tottenham ble det gjort to bytter: Nemanja Matic kom inn for Bruno Fernandes like før slutt da United skulle sikre seieren, uten at dette hindret United i å score selv mange minutter på overtid. Det målet ble scoret av Mason Greenwood (som kom inn i det 72. minutt), som i tillegg også hadde den målgivende pasningen til 2-1-scoringen da han på lekkert vis serverte et innlegg til Edinson Cavani.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
1+1: Mason Greenwood, her sammen med Aaron Wan-Bissaka etter 3-1-målet på søndag, hadde både mål og målgivende i innhoppet sitt.

Vi spurte statistikkleverandøren Opta om en oversikt over bidragene til innbytterne denne sesongen, og den viser at United er øverst på lista når det gjelder både mål, målgivende og (selvsagt) målpoeng fra innbyttere i 2020/21-sesongen av Premier League. 

Kanskje er ikke det så overraskende når vi har superinnbytter Ole Gunnar Solskjær som manager?

Mål fra innbyttere:

1. Manchester United – 9
2. Liverpool – 6
3. Chelsea – 5
4. Newcastle – 4
4. West Ham – 4
4. Crystal Palace – 4
4. Sheffield United – 4
8. Arsenal – 3
8. Leicester – 3
8. Tottenham – 3
8. Fulham – 3
8. Aston Villa – 3
8. Wolverhampton – 3
8. Southampton – 3
15. Leeds – 2
15. Brighton – 2
15. West Bromwich – 2
18. Everton – 1
18. Manchester City – 1
20. Burnley – 0

På oversikten over flest målgivende pasninger er United på delt førsteplass sammen med Liverpool, Newcastle og West Ham – alle med fem målgivende pasninger fra innbyttere.

INNBYTTERSCORING: Innbytter Daniel James scoret 9-0-målet mot Southampton.
INNBYTTERSCORING: Innbytter Daniel James scoret 9-0-målet mot Southampton.

Det kan også nevnes at Leicester har dratt litt nytte av andre lags bytter denne sesongen. Som eneste lag har de opplevd at motstandere har byttet inn spillere som har blitt kreditert med selvmål, og det har attpåtil skjedd revene to ganger. Axel Tuanzebes innhopp med selvmål i desember er det ene, mens det samme også skjedde med Burnleys Erik Pieters i september.

Målpoeng fra innbyttere:

1. Manchester United – 14
2. Liverpool – 11
3. Chelsea – 9
3. Newcastle – 9
3. West Ham – 9
6. Leicester – 7
6. Crystal Palace – 7
8. Leeds – 6
8. Wolverhampton – 6
8. Fulham – 6
11. Aston Villa – 5
12. Manchester City – 4
12. Arsenal – 4
12. Everton – 4
12. Brighton – 4
12. Sheffield United – 4
12. West Bromwich – 4
12. Tottenham – 4
19. Southampton – 3
20. Burnley – 0

For øvrig har United-innbytterne levert svært solid med målpoeng også i andre turneringer denne sesongen, så det er nok ikke tilfeldig at det er slik.

cavani32432
HEADET INN GREENWOOD-INNLEGG: Innbytter Mason Greenwood stod for den målgivende pasningen da Edinson Cavani headet United i ledelsen mot Spurs.

Cavani best i Premier League

Opta sendte oss også en oversikt over enkeltspillerne som har vært mest produktive som innbyttere i Premier League denne sesongen, og der kommer Edinson Cavani godt ut.

Uruguyaneren topper nemlig lista over innbytterne med flest målpoeng. Han har fem målpoeng (tre mål, to målgivende) som innbytter denne Premier League-sesongen. 

Diogo Jota, mannen med flest innbyttermål, er nærmest med sine fire målpoeng. Alle disse målpoengene er altså mål, for han har ikke levert målgivende pasninger som innbytter.

Southampton v Manchester United - Premier League
FLEST MÅLPOENG SOM INNBYTTER: Edinson Cavani, her etter å ha scoret det ene av sine to mål i Uniteds opphentning i Southampton.

Powered by Labrador CMS